Milliárdokért vásárol új mentőautókat az OMSZ

2021. április 25. 14:16

Az Országos Mentőszolgálat több 4,4 milliárd forintból szerezne be sürgősségi és mobil intenzív ellátásra képes járműveket.

2021. április 25. 14:16
null

A Világgazdaság szúrta ki, hogy az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) több mint nettó 4,4 milliárd forintért vásárolna mentőgépjárműveket a szervezet 2021-es közbeszerzési terve alapján. A tervezet szerint – amelyet az EKR felületére töltöttek fel – egy feltételes közbeszerzésről van szó. Ez annyit jelent, hogy a tender lefolytatása önmagában nem jár fizetési kötelezettséggel, de az ajánlatkérő a költségvetési fedezetre támogatási kérelmet nyújt be.

Azzal kapcsolatban, hogy pontosan hány darab mentőt rendelnének meg, az OMSZ azt nyilatkozta, hogy még nem tudják meghatározni a számot. Hozzátették viszont, hogy

csak új állapotú, Magyarországon forgalomba helyezett gépkocsikra fogadnak el ajánlatot.

Az uniós szabályoknak megfelelően zajló nyílt közbeszerzés március elején indult. A folyamat jelenleg már a bírálati szakaszban van, az ajánlattételi határidő április közepén járt le. A járművek beszerzése egy 24 hónapos keretmegállapodás szerint menne végbe. A szerződés teljesítése 2023 első negyedévében várható.

Kép forrása: MTVA/Bizományosi: Róka László

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2021. április 26. 09:09
Újabb szögek az egészségügy koporsójába..... (A soha nem látott mértékű bérnövekmények mellé.) De azért megy a siránkozás nagyban.
ThunderDan
2021. április 25. 23:21
Most már tényleg takarodnia kell a Zorbánnak! Jövőre vissza a hatalomba azokat, akiknek a kormányzása alatt bruttó 170 ezret keresett egy orvos!
Akitlosz
2021. április 25. 21:59
A pontosan hány darab nyilván függ az ártól.
pemete jakab
2021. április 25. 21:01
"Milliárdokért vásárol új mentőautókat az OMSZ Az Országos Mentőszolgálat több 4,4 milliárd forintból szerezne be sürgősségi és mobil intenzív ellátásra képes járműveket." Kihangsúlyozzák, hogy mentőautó mobil intenzív ellátásra. Úgy látszik, nálunk vannak mentőautók immobil intenzív ellátásra. Tessék mondani, az milyen?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!