Lélegzetelállító felvételeket készítettek Magyarországról

2021. április 06. 10:44

A National Geographic Európa a magasból című sorozatában ezúttal Magyarországot mutatja be.

2021. április 06. 10:44
null

A National Geographic Európa a magasból című sorozata a kontinens különböző országait mutatja meg a levegőből – írja a HVG. Hozzátették, hogy a hatrészes sorozatban Franciaország, Törökország, Finnország, Svédország, Görögország és

Magyarország természeti, kulturális és építészeti értékeit láthatjuk madártávlatból.

Bár a magyarországi epizódnak az előzetese a portál szerint olyan lett, mint egy imázsfilm, az epizódban olyan ritkábban látott tájak, épületek is feltűnnek majd, amelyekkel a külföldi turistáknak szóló reklámok biztosan nem foglalkoznának, írják.

A filmben felbukkanó látványosságok

A sorozatban nemcsak a Hortobágyot vagy a Széchenyi Gyógyfürdőt mutatják meg a magasból, hanem például a Soproni TV tornyot is, a Városligetet vagy Szentkirályszabadját, az egykori szovjet laktanyát, amely 1996 óta üresen áll, és mára teljesen visszahódította a növényzet az egykori panelházakat. A Zsolnai építészeti kerámiával fedett épületeink, így a Mátyás templom teteje, a Szilágyi Dezső téri templom, a Szent László templom vagy a Magyar Állami Földtani Intézet is láthatók majd az epizódban, de forgatott a National Geographic stábja a Balatonnál és a Bokodi-tónál is, amely utóbbit „lebegő falunak” is nevezik. A NatGeo riporterei a légifelvételek készítése mellett még a horgászokat is meginterjúvolták, írják.

A magyarországi rész április 11. este kilenc órakor látható a National Geographic csatornán, az epizódot harminc országban vetítik le.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
56október
2021. április 06. 18:13
Csonkamagyarország nem ország, egész Magyarország mennyország!
Ben Jeremiah
2021. április 06. 12:39
Ó! Ez az az újság, aminek a katpolos Vitray gyereke lett a főszerkesztője? (Kétségtelen képességei alapján.) És ami választások előtt az előfizetőket meglepte egy az újság mellé csomagolt mszp pártbrossúrával?
tevevanegypupu
2021. április 06. 12:19
Láttam Hollandiáról és Olaszországról..tényleg fantasztikus.
NeMá
2021. április 06. 11:22
10 éve Mészáros Lőrinc! Azért na, tudnak valamit ezek a gázszerelők! A károgok meg legyenek le szarva!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!