Három hét után is kérhető az AstraZeneca-vakcina második adagja

2021. április 30. 13:58

Az AstraZeneca esetében módosították a második vakcina beadásának időpontját, aki szeretné, akár három héten belül is megkaphatja a második dózist.

2021. április 30. 13:58
null

Az operatív törzs tájékoztatóján elhangzott, hogy az AstraZeneca esetében módosították a második vakcina beadásának időpontját, aki szeretné, akár három héten belül is megkaphatja a második adagot – írta meg az Origo.

Több százezer vakcina érkezett

„Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 3 913 550 fő, közülük 1 880 897 fő már a második oltását is megkapta” – mondta Müller Cecília.

A regisztráltak 78 százaléka már be van oltva. Minden oltóanyag biztonságos és hatékony. 

„Folyamatosan érkeznek a vakcinaszállítmányok, amelyeket a kötelező vizsgálat után eljuttatnak az oltópontokra és a háziorvosi praxisokba. Jelenleg a Sinopharm, az AstraZeneca, és a Pfizer/BioNTech vakcinájára lehet időpontot foglalni” – hangsúlyozta az országos tisztifőorvos. 

Pénteken 324 ezer AstraZeneca-vakcina is érkezett. Ebből a szállítmányból már a jövő hétre lehet időpontot foglalni.

Müller Cecilia elmondta, hogy bevizsgálták a Janssen-vakcinákat is – 52 800 adagot –, melyeket a szakemberek megfelelőnek tartottak, így hamarosan ez is rendelkezésre fog állni. Mivel egyadagos vakcináról van szó, így oltóbuszokon fognak ezzel oltani, hogy azoknak ne kelljen majd visszatérniük az adott településekre, és ezzel is gyorsítsák az oltások beadását – hangzott el. 

Fotó: MTI/Komka Péter

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2021. április 30. 15:46
Kártyában jó a három hét, az pont 21
szürkeSzarvas
2021. április 30. 15:21
3 hete oltottak Astraval-beszeltem a h.orvossal, tiz igénylő kell csak osszejon,szol,es lehet menni. Ennyi. Egyszerű.
matematikus
2021. április 30. 14:50
Részletek? Hogyan kaphatom meg a második adagomat? Engem három héttel ezelőttre hívtak be második AstraZeneca oltásra, hogy ott személyesen hajtsanak el, hogy most mégsem, és majd értesítenek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!