Szijjártó: Kölcsönös tisztelet alapján fejlesztjük a kapcsolatokat Oroszországgal

2021. március 02. 09:24

A külügyminiszter a józan észre alapoz az oroszokkal kapcsolatban. Szerinte ha konfliktus van Kelet és Nyugat között, annak Közép-Európa a vesztese.

2021. március 02. 09:24

Magyarország álláspontja szilárd: a kölcsönös tisztelet talaján állva, a józan észre alapozva akarja fejleszteni a kapcsolatait Oroszországgal is oly módon, hogy az mindkét országnak előnyös legyen – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten, amikor átadta a Magyar Érdemrend középkeresztje a csillaggal kitüntetést Vlagyimir Nyikolajevics Szergejev távozó budapesti orosz nagykövetnek.

A miniszter kiemelte: Magyarország nemzetgazdasági és nemzetbiztonsági érdekei is az ilyen kapcsolatépítést diktálják. Magyarország közép-európai országként megértette a történelemből fakadó tanulságot, miszerint az országnak mindig az a jó, ha Kelet és Nyugat között jó együttműködés van. Ha konfliktus van Kelet és Nyugat között, annak Közép-Európa általában a vesztese – mondta Szijjártó Péter.

(MTI)

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Drazsé
2021. március 02. 13:15
Itt a kormányrendelet, amellyel az OGYÉI-t megkerülve engedélyezhetik az egyik kínai vakcinát Magyarországon https://www.portfolio.hu/global/20210128/itt-a-kormanyrendelet-amellyel-az-ogyei-t-megkerulve-engedelyezhetik-az-egyik-kinai-vakcinat-magyarorszagon-467290 Hagyod, hogy elvakítson a hülye szevilizmusod. Ostoba kuki vagy.
Akitlosz
2021. március 02. 11:23
Magyarországnak az (lenne) a jó, ha szabad és független ország (lenne) és nem tartozna semmilyen birodalom "érdekszférájába".
files32
2021. március 02. 11:22
A tollakat ne lopjátok el, Petike.
elfújta az ellenszél
2021. március 02. 10:27
Addig jó amig a józan pragmatizmust képviseli a mindenkori magyar kormány. Máskülönben csak az a fütyi leszünk amivel bárki szivesen veri a csalánt
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!