Novák: A jelzálogtartozás csökkentése közben is jár otthonfelújítási támogatás

2021. március 01. 09:36

A felújítási munkálatokat el lehet kezdeni akkor is, ha az igénylő még nem él legalább egy éve az ingatlanban.

2021. március 01. 09:36

A jelzálogtartozás csökkentésével párhuzamosan is igénybe vehető a január elsején indult otthonfelújítási támogatás – közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter hétfőn a Facebook-oldalán. Novák Katalin a közösségi oldalán megosztott videóban a támogatással kapcsolatos kérdésekre válaszolva elmondta: a felújítási munkálatokat el lehet kezdeni akkor is, ha az igénylő még nem él legalább egy éve az ingatlanban, de az igénylés benyújtásakor már el kell telnie az egy évnek.    

A támogatás igénylésekor a 2021. január 1. után keletkezett számlákat fogadják el, az utolsó számla pedig nem lehet 60 napnál régebbi – tudatta. A miniszter azt mondta: bízik abban, hogy sokan élnek a lehetőséggel, és az ahhoz kapcsolódó kölcsönnel is, amely már szintén elérhető.

(MTI)

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2021. március 01. 10:54
Aranyom! Nyomjatok ezerrel a pénzt, az embereknek! Hajrá Fidesz!
aleb19
2021. március 01. 10:29
amugy szanalmas, hogy az eu-s 50%-os napelemtelepitesi tamogatasokat is lekorlatozzak a gaz/olaj lobbi igenyeit kielegitve a lakasepitesek szama az elmult evtizedben kb harmada/fele volt mint a maszop alatt ezeknek most semmisem draga, panik van.... jonnek a valasztasok igy kaparnak mint diszno a jegen
McEmese
2021. március 01. 10:17
Nem megy a bót?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!