Két újabb vakcinatípust vezetnek be Magyarországon

2021. március 22. 13:19

Két új koronavírus elleni vakcinát engedélyezett az Országos Gyógyszerészeti- és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) – jelentette be az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján hétfőn.

2021. március 22. 13:19
null

Müller Cecília elmondta, a közeljövőben a kínai CanShino és a Covishield, az AstraZeneca/Oxford Indiában gyártott vektorvakcinája is elérhető lesz Magyarországon. Reményét fejezte ki, hogy a választék bővülésével a beérkező védőoltások mennyisége is nőni fog, mivel a védőoltás az egyetlen kiút a járványból.    

Kifejtette, bár a magyar lakosság 16 százaléka, 1,59 millió ember megkapta már legalább az első védőoltást,

a járvány harmadik hullámának még mindig rendkívül dinamikus szakaszát éljük, a megbetegedések legalább 90 százalékát a nagyon fertőző, súlyos megbetegedést okozó brit vírusvariáns okozza.    

„Versenyt futunk az idővel, minél több védett személy van, annál inkább le tud csillapodni a járvány” – fogalmazott, hangsúlyozva, hogy fel kell gyorsítani a védőoltások beszerzését és beadását.

(MTI)

Fotó: MTI/AP/Jevhen Maloletka

Összesen 159 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sors
2021. március 23. 17:37
És mikortól oltanak ezekkel is?
hopika
2021. március 22. 21:44
egyre furcsább a helyzet. a járvány adatai napról napra rosszabbak miközben több a korlátozás és a vakcina is
Secnir
2021. március 22. 15:15
írtam másik posztban az operett-törzs és a kormány kommunikációjáról. hogy mit. és miért. és hogyan kéne. na ez például a közbizalmat kurvára nem erősíti: hvg.hu/itthon/20210322_operativ_torzs_vakcina_kerdesek "Nem válaszol" "nem árulja el" "figyelmen kívül hagyta" "nem méltatja válaszra" "Nem beszél róla, nem tájékoztat" és ennyi. és csodálkozik mindenki, hogy bizalmatlan a vakcinával szemben. a pfizer népszerűségét az dobta meg, hogy Karikót elővették, aki szépen elmagyarázta, hogy miért és hogyan. és dokumentálta. és a biontech leírta. na ugyanezt, ennek a nyomát sem látom ennél az új kínainál.
bunko_jobbos
2021. március 22. 15:05
Mondjuk erről az indiairól egy kicsit több infó kéne még. 40 ezer embernek adták be és Pakisztán meg ilyen fincsi országok engedélyezték. Nem mondom, hogy szar, de még egy kört megérne. Mondjuk, ha jolnap tudnának belőle kétmillió oltást kiszállítani, az más, akkor előbbre kerülhetnék a listán, akkor nem gondolkoznék annyit. Ha kevés lesz belőle, akkor talán várnék a Siopharmra. Eddig az a legkockázatmentesebb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!