Revizori jelentés: milliárdokat mozgathattak Czeglédy bűntársai készpénzben

2021. március 19. 06:20

A jelentés tételesen bizonyítja, hogy Czeglédy Csaba Humán Operátora alá épített cégek, szövetkezetek 2013 januárja és 2016 decembere között mekkora készpénzforgalmat bonyolítottak.

2021. március 19. 06:20
null

Előkerült az a revizori jelentést, amely a Czeglédy Csaba és társai ellen bűnszervezetben különösen jelentős értékre elkövetett költségvetési csalás miatt emelt vád egy részét is megalapozza. A revizor a vizsgálatban Czeglédy cége, a Humán Operátor, a büntetőügyben érintett iskolaszövetkezetek, valamint a közvetítő cég közötti utalásokat, pénzmozgásokat, valamint a készpénzmozgást ellenőrizte – írja a PestiSrácok.

A 2017-ben kelt dokumentum megállapítja, hogy a Humán Operátor, mint munkaerő-kölcsönzéssel foglakozó gazdasági társaság úgy biztosította megrendelői részére az alkalmazottakat, hogy azokat a maga alá beszervezett gazdasági társaságokhoz jelentette be. Ezek a gazdasági társaságok ugyan bejelentették a foglalkoztatottakat, de sok esetben a járulékokat már nem fizették meg, a szolgáltatásról az áfa levonására alkalmas bizonylatot állítottak ki. A revizorok megállapították, hogy a Humán Operátor alá épített cégek, szövetkezetek által kibocsátott számlák mindig sokkal nagyobb értékűek voltak, mint amennyi pénzt aztán elutaltak. A szövetkezetekhez befolyt utalásokat sok esetben egyáltalán nem is lehetett számlához rendelni.

Mint a képen is látható,y 2013 januárja és 2016 decembere a tételek összesítve meghaladják a két és fél milliárd forintot, ebben az időszakban ekkora készpénzforgalmat bonyolítottak le Czeglédyék, miközben ennek csak töredéke volt lefedve valamilyen számlával. A pénzt általában vidéki kis bankfiókokban vagy ATM-automatából vették fel.

A revizori jelentés szerint az adónyomozók a felvett készpénz felhasználását nem tudták kideríteni. A bankpénztárban felvett pénzösszeg további felhasználása nem ismert – fogalmaz a dokumentum.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Naggy
2021. március 20. 04:57
Mindennapi féknyúzunkat add meg nekünk ma: A kormányközeli Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány 19 lapja tett közzé egyszerre helyreigazítást pénteken. Szinte az összes vidéki lapban megjelent a Mediaworks központi szerkesztőségétől kapott kamuhír, így mindet helyreigazító közlemény publikálására kötelezte a bíróság. Az alábbi szöveggel: "2021. március 9. napján e felületünkön közzétett Dobrev először hazudott, most pedig nagyon beteg című cikkünkben valótlanul híreszteltük, hogy dr. Czeglédy Csaba arra hivatkozva nem jelent meg a bíróság előtt, hogy elkapta a koronavírust. Ezzel szemben a valóság az, hogy dr. Czeglédy Csabát nem idézte tárgyalásra a bíróság, így azon megjelennie sem kellett."
Zokni
2021. március 19. 11:10
,,Revizori jelentés: milliárdokat mozgathattak Czeglédy bűntársai készpénzben,, - írnak egy vállalkozásról egy szöveget, ami nem hír. AZ lesz majd a hír, hogy ,,Rendőri jelentés: százmilliárdokat mozgattak Orbán bűntársai bankszámlapénzben...,,
zakar zoltán béla
2021. március 19. 10:05
Szellemi szintje karácsonyi! +++ Sőt ő is egy fizetett báb!
zakar zoltán béla
2021. március 19. 10:05
Szellemi szintje karácsonyi!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!