Újra száz felett a vírusban elhunytak száma itthon

2021. február 18. 08:38

A háromezret ostromolja az új fertőzöttek száma.

2021. február 18. 08:38

„2853 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 394 023 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 104 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 14 035 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 301 363 fő, az aktív fertőzöttek száma 78 625 fő. 4021 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 332-en vannak lélegeztetőgépen” – tájékoztat csütörtökön a koronavírus.gov.hu.

Eddig 365 021 fő kapott oltást, közülük 141 023 fő már a második oltását is megkapta. Az e heti oltási terv szerint folytatódik a regisztrált legidősebbek oltása a kórházi oltópontokon (Pfizer- és Szputnyik vakcinával), a háziorvosok pedig folytatják a 60 év alatti krónikus betegek oltását (AstraZeneca-vakcinával).

Emellett több idősotthonba is visszatérnek az oltócsapatok és folytatódik az egészségügyi dolgozók második körös oltása is. Kedden megérkezett az első szállítmány a kínai Sinopharm-vakcinából is, így már összesen öt vakcina áll rendelkezésre Magyarországon. Ma újabb AstraZeneca-vakcina szállítmányt várunk és elindult az újraindításról szóló online nemzeti konzultáció is – teszi hozzá a kormányzati tájékoztatási oldal.

Összesen 163 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Swim Swim
2021. február 18. 12:32
A konzultáció hatodik kérdése különösen felháborító. Csak azt lehet válaszolni, hogy maradjon minden zárva vagy legyen oltásigazolvány, ami eleve ellentmond minden alapjognak. Úgy tűnik, arra megy ki, hogy majd ráfoghassák, hogy de hát az emberek akarták, holott NEM!!! Csak nincs olyan válaszlehetőség, amit válaszolnánk. Az emberek többségének a helyes válasz minden kérdésre az lenne, hogy saját felelelősségre korlátozás nélkül bármit lehessen. De ilyenek nincsenek.
zara
2021. február 18. 11:20
'vírusban elhunyt' betegségben elhunyt vagy vírustól elhunyt?
VeJoLa
2021. február 18. 11:13
Az EU-BigMainsteram nyomja BigPandémiát, aminek a hullámait a BigPharma lovagolja a BigBank hiteléből, míg vagy így, vagy úgy, bele nem rokkanunk! Nem a vírus a halálos, hanem amit annak ürügyén csinálnak velünk!
barnabibambi
2021. február 18. 10:44
Nekünk van a legbutább ellenzékünk.Más országba Orbán már rég megbukott volna mint ahogy az Olasz vagy az USA példája mutatja.Jövőre minden Fidesznyik logóra,plakátra ,halálfejeket fognak festeni,rajzolni átírni.Gyilkosoknak,rabló haramiáknak ,tolvajoknak fogják nevezni őket,lesz eresz csatorna,Borkai,Bombardier,Luxus ladik, Tiborc és Mészáros,szóval borzalmas lesz a választási háború. Én egy petákkal sem fogadok Orbánra mert a 14000 halott nagyon sokaknak nagyon sokat jelent.Lassan megértik,felfogják hogy Orbánnak semmit sem ér az ember élete!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!