Újabb nemzetközi elismerést kapott a Liget-projekt

2021. február 10. 10:15

Európa legjobb középületének választották az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központot.

2021. február 10. 10:15
null

Idén az egykori Szabolcs utcai kórház helyén felépült Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ nyerte el az „Európa legjobb középület fejlesztése” díjat a világ egyik legrangosabb nemzetközi ingatlanszakmai versenyén – írta meg a PestBuda.

Az „Európa legjobb középület fejlesztése” díjat nyerte el a Liget Budapest Projekt részeként megvalósult Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ (OMRRK) a világ egyik legrangosabb nemzetközi ingatlanszakmai versenyén, az International Property Awardson (IPA) – jelentette be Baán László, a Liget Budapest Projekt miniszteri biztosa.

„Ezzel a Liget Budapest Projekt egyedülálló fejlesztéssé vált az elismerés történetében, ugyanis ez az első olyan kulturális városfejlesztés, amelynek elemei három rangos díjat is elnyertek: az OMRRK-t megelőzően 2018-ban a Néprajzi Múzeum új épülete a világ legjobb középülete lett, míg a Magyar Zene Háza 2019-ben nyerte el a legjobb nemzetközi középületnek járó elismerést” – hangsúlyozta Gyorgyevics Benedek, a Liget Budapest Projekt megvalósításával megbízott Városliget Zrt. vezérigazgatója.

A Pestbuda megírta: A Narmer Építészeti Stúdió tervei alapján megvalósult, a Néprajzi Múzeum és a Szépművészeti Múzeum - Magyar Nemzeti Galéria gyűjteményének otthont adó központ a Városliget Zrt. közlése szerint a kontinens egyik legnagyobb és legkorszerűbb múzeumi háttérintézménye. A Városliget szomszédságában, a Szabolcs utcában található központ az elmúlt évben kezdte meg működését, lezárult a korszerű restaurátorműhelyek kialakítása és zajlik az utóbbi évtizedek legnagyobb léptékű műtárgy-költöztetése is.

(PestBuda)

Kép forrása: Városliget Zrt.

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
manitowoc
2021. február 12. 10:40
A pestbuda.hu fenti cikkében ott van Baánék egy 2017 óta sulykolt, ordas nagy HAZUGSÁGA is: "2017-ben Cannes-ban, a MIPIM ingatlanszakmai kiállításon és vásáron a Liget Budapest Projekt a legnagyobb és legátfogóbb fejlesztéseket bemutató Best Futura Mega Project kategóriában pedig Európa legjobb városfejlesztési nagyprojektje lett." A valóság az, hogy a 2017-es MIPIM-en a Liget Budapest projekt SEMMIFÉLE "legjobb" minősítést NEM KAPOTT. A kategória nyertese: BEST FUTURA MEGA PROJECT Kashiwa-no-ha Smart City Kashiwa City, Chiba, Japan https://pressroom.mipim.com/wp-content/uploads/2017/03/347000.pdf A győztes mellett NEM HIRDETTEK helyezetteket, a Liget Budapest projekten kívül pedig volt még másik európai projekt is, már csak ezért is ordas nagy HAZUGSÁG, hogy a Liget Budapest projekt Európa legjobbja lett volna. NEM LETT AZ. Pont.
manitowoc
2021. február 11. 23:28
Baán és Gyorgyevics megint pofátlanul átverik a tájékozódni nem tudó (nem akaró?) magyar médiát. Az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ úgy kapta meg az "Európa legjobb középület fejlesztése" díjat az International Property Awads-on, hogy a "középület fejlesztése" kategóriában ő volt a versenyre regisztrált EGYETLEN (!) fejlesztés. Bizonyítás: Tessék megnézni az International Property Awads honlapját: https://propertyawards.net/ A "WINNERS" menüpontban, a "WINNERS LIST"-re kattintva jutunk az "Award Winners" - 2020 WINNERS" oldalra. Ott egy sajátos földrajzi csoportosítást találunk: - Winners Americas - Winners Asia Pacific - Winners Dubai, Africa and Arabia - Winners Europe - Winners International - Winners Regional - Winners UK A fenti csoportok közül a "Winners Europe"-t választva kapjuk a következő menüpontokat: - ARCHITECTURE - DEVELOPMENT - INTERIOR DESIGN - REAL ESTATE - REGIONAL NOMINEES Válasszuk a DEVELOPMENT menüpontot. Azon belül a fejlesztések 2 fő csoportját különböztethetjük meg: "Award winner" és "+++++ Best...". Az "Award winner"-en belül 17 (tizenhét) kategóriát láthatunk (pl.: "Apartment/Condominium", Commercial High Rise Development") A 17 kategóriában ÖSSZESEN 89 (nyolcvankilenc) díjnyertest ("Award winner") neveznek meg. A "+++++ Best..."-en belül 16 (tizenhat) kategóriát láthatunk, többségében az előző fő csoporténak megfelelőket (pl.: "Best Apartment/Condominium"). Egy kivétel, aminek NINCS MEGFELELŐJE az "Award winner"-ek között, az a "Best Public Service Development". A 16 kategóriában ÖSSZESEN 76 (hetvenhat) legjobbat ("Best...") neveznek meg, egyes kategóriákban 8-10-18 "Best" is előfordul. A "Best Public Service Development" kategóriában csupán 1 (egy) "Best" van: +++++Best Public Service Development Hungary / National Consevation and Storage Center / VÁROSLIGET Ltd. NÉZZÜK meg, hogy HÁNY JELÖLT VOLT ebben a "Best Public Service Development" kategóriában! A "Winners Europe"-n belül válasszuk a "REGIONAL NOMINEES" menüpontot, majd alul a 7. oldalt! https://propertyawards.net/region/europe/?fwp_winner_year=2020-winners&fwp_winner_type=regional-nominees&fwp_paged=7 OTT ezt láthatjuk: "Nominee Best Public Service Development Europe National Consevation and Storage Center VÁROSLIGET Ltd" ÉS valóban nincs több, ez az EGYETLEN JELÖLT. Európából a "Best Public Service Development" kategóriába rajtunk kívül más országból nem regisztráltak egy fejlesztést sem. Vagyis az International Property Awads-on az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ úgy kapta meg az "Európa legjobb középület fejlesztése" díjat hogy a "középület fejlesztése" kategóriában ő volt a versenyre regisztrált EGYETLEN (!) fejlesztés. Baán és Gyorgyevics pofátlanul átverik a tájékozódni nem tudó (nem akaró?) magyar médiát. (Sajnos, nem is először.) (:-(((((((((((((((
di78
2021. február 10. 20:46
Schollander????????????????????????? Alszol? Cincognak az egerek... Így nem lesz utalás a számládra!
T. Péter
2021. február 10. 19:27
Banyek, ezeknek tényleg még vastagabb a bőrük, mint egy éve. Európa legjobb középülete, mi? Tessék megnézni a weboldalt: https://propertyawards.net/region/europe/?fwp_winner_year=2020-winners&fwp_winner_search=Best%20Public%20Service A kategória, amiben indul, és amiben "első" lett, a "Best Public Service Development Hungary". És a weboldal 54 (!) oldalon keresztül sorolja fel az első helyezetteket, tessék, meg lehet nézni, ez az utolsó oldal a felsorolásban: https://propertyawards.net/region/europe/?fwp_winner_year=2020-winners&fwp_paged=54
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!