Tombol a brit mutáns Magyarországon

2021. február 24. 13:19

Müller Cecília szerint az elhunytak között szinte minden nap vannak olyan fiatal krónikus betegek is, akiket egy esetleges védőoltás megmenthetett volna.

2021. február 24. 13:19

Felszálló szakaszban van a harmadik hullám Magyarországon, ezt igazolják a járványügyi adatok is – közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília ismertetése szerint az elmúlt 24 órában 2855-tel nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma és 102 ember – jellemzően idős, krónikus beteg – halt meg. Felhívta a figyelmet arra, hogy az elhunytak között szinte minden nap vannak olyan fiatal krónikus betegek is, akiket egy esetleges védőoltás megmenthetett volna. A tiszti főorvos kitért arra is, hogy a fertőzöttek nagy többségénél nem volt utazással összefüggésben a brit mutáns megjelenése. Ez azt jelenti, hogy Magyarországon jelen van a brit mutáns, „közösségi terjedésnek vagyunk tanúi” – fogalmazott.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ laboratóriumában kifejlesztettek egy módszert, így már nemcsak a koronavírus örökítőanyagát, hanem a brit mutánst is ki tudják mutatni a szennyvizekben. Az eredmények alapján Budapest, Debrecen, Tatabánya, Székesfehérvár és Győr szennyvízmintáiban is kimutatták a brit mutánst – közölte Müller Cecília.

(MTI)

Összesen 131 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsima15
2021. február 25. 09:27
Érdemes lenne hangoztatni a keleti vakcinák egyik pozitív mellékhatását. Tételezzük fel, hogy egy keleti vakcinát elutasító személy a kétmilliomodik+1 az oltási sorban. Ha az előtte lévő kétmillió ember páratlan bátorsággal beadatja ezeket az anyagokat, akkor az elutasító (általában baloldali) embert az oltási sorban az első helyre repíti a nyugati vakcina sorban. Tehát a keleti vakcina rendelés nekik is előnyös.
zara
2021. február 24. 20:29
konkrétan azt mondta h 400 esetett mutattak ki , ez nem tombolás hanem manipuláció..
Akitlosz
2021. február 24. 18:02
"Tombol a brit mutáns Magyarországon" Ez nagyon sértő kijelentés a britekre és a mutánsokra nézve. Ráadásul Budapest nem utolsósorban éppen a brit turistákból akarna megélni. S ez a tomboló brit mutánsozás nem jó reklám Magyarországnak.
bpe
2021. február 24. 17:01
"Felhívta a figyelmet arra, hogy az elhunytak között szinte minden nap vannak olyan fiatal krónikus betegek is, akiket egy esetleges védőoltás megmenthetett volna." bár tartok tőle, nem ők nem kérték, hanem egyelőre nem is kaphatták volna meg..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!