Szolgasorban tartott több embert egy zámolyi férfi

2021. február 25. 08:18

A férfi több embert is az ingatlanába költöztetett, amely után bántalmazta és bűncselekmények elkövetésére is kényszerítette őket.

2021. február 25. 08:18
null

Több ember sérelmére elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 26 éves zámolyi férfival szemben a rendőrség, miután többeket, köztük fiatalkorút is ingatlanába költöztetett, majd kényszermunkára, bűncselekmények elkövetésére kötelezte és bántalmazta őket.

Albérletet ajánlott

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtöki közleménye szerint több hónapig tartó nyomozás eredményeként sikerült összegyűjteni azokat a terhelő információkat és bizonyítékokat, amelyek alapján kedden otthonában elfogták az elkövetőt. A férfit őrizetbe vették és indítványozták a letartóztatását.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított

ingatlanához csalta a későbbi sértetteket és albérleti díj fejében lakhatást biztosított részükre.

Rövid időn belül különböző munkák elvégzését követelte meg tőlük: fakivágás, kertrendezés, autóbontás, bevásárlás volt a feladatuk, valamint a jogosítvánnyal rendelkező sértettnek rendszeresen kellett sofőri tevékenységet is ellátnia.

Fiatalkorú is van a foglyok közt

Az elvégzett feladatokért a szabad mozgásukban korlátozott érintettek fizetést nem kaptak, mindemellett a megállapodásuk ellenére ételt sem biztosított részükre folyamatosan. Sőt, az elkövető lopásra is kényszerítette a sértetteket, és ha ellentmondtak, bántalmazta őket. Gyakran előfordult, hogy az ittas állapotban lévő férfi minden előzmény nélkül tettleg bántalmazta őket.

A címlapkép illusztráció. Kép forrása: Pixabay

Egyikőjüket 13 éves kora óta kötelezte kényszermunkára és lopásokra. Idővel két sértett el tudott szökni a kizsákmányoló ingatlanáról.

(MTI)
 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vajda
2021. február 26. 05:23
Ki is mondta róluk azt, hogy ők Magyarország rejtett erőforrásai?
istvanpeter
2021. február 25. 13:49
Hát ez is akasztófát érdemelne, bár a sértettek is agyon verhették volna.
zakar zoltán béla
2021. február 25. 12:49
Teccenek még emlíkezni az szdsz hajdani akcióira, majd a trüdó útra?!
MayorAnna
2021. február 25. 10:54
Késsel akart autót "vásárolni" a cigány - spriccelt a vér az idős áldozat ütőeréből Forrás: https://kuruc.info/r/35/225016/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!