Müller Cecília: A harmadik hullám elkezdődött

2021. február 18. 12:12

Késő este újabb AstraZeneca szállítmány érkezik – derült ki az operatív törzs tájékoztatóján.

2021. február 18. 12:12

A harmadik hullám elkezdődött – válaszolta Müller Cecília az újságírók kérdésére az operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján. Az országos tisztifőorvos elmondta: napokkal ezelőtt detektálták, hogy újra megnövekedett az új koronavírus-fertőzöttek száma, az elmúlt napon 2835 új fertőzöttek száma. Ugyancsak figyelemre méltó, hogy 104 beteget veszítettünk el. Az elhunytak között 3 százalékban találtak olyanokat, akik semmilyen krónikus betegségben nem szenvedtek. A kórházakban fokozatosan emelkedik az ápoltak száma, ahogyan a lélegeztetett betegek száma is nő. Ezek arra figyelmeztetnek, hogy

Müller Cecília elmondta: korábban csak részdokumentumokat kaptak a kínai Sinopharm vakcinához, de már minden dokumentum megérkezett. A kínai egy elölt vírust tartalmazó vakcina, hasonló az influenza-oltáshoz.

A kínai vakcináról

A Nemzeti Népegészségügyi Központban már vizsgálják a vakcina beadhatóságát. A tiszti főorvos szavaiból kiderült: igyekezni fognak az értékeléssel, hogy minél hamarabb adható legyen az oltóanyag.

Aki korábban nem igényelt vakcinát, de az oltási csoportja már sorra került, az is jelentkezhet utólag az oltásra.

Késő este újabb AstraZeneca szállítmány érkezik, azonban a várt 88 ezer helyett csak 83 ezer ampulla jön, ezeket a háziorvosok kapják meg.

A védelmi intézkedésekről szólva

Kiss Róbert a védelmi intézkedésekről szólva ismertette: 58 embert jelentették fel szerdán. 182 olyan embert találtak, akik nem viseltek maszkot, 17-en közülük a járműveken vagy a megállókban szegték meg a szabályt. Kisvárdán bezártak egy vendéglátóhelyet hat hónapra, mert négyen alkoholt ittak a helyiségben.

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
az ember
2021. február 18. 18:08
Nincs harmadik hullám. Egy kis járvány van túlhiszterizálva már egy éve.
Létezem
2021. február 18. 16:59
Belehúzhatnának azzal a rohadt oltással. Most már van vakcina. Tessék használni.
fogas paduc
2021. február 18. 15:45
És több városban nem kell az utcán maszkot hordani.....
Pelso j.
2021. február 18. 14:53
Harmadik hullám, mindeközben: " konzultáció " a nyitásról.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!