Mindenfajta építkezést betiltottak egy balatoni településen

2021. február 15. 20:02

Paloznakon megelégelték a befektetési célú építkezést, február 15-től változtatási tilalom lépett életbe.

2021. február 15. 20:02
null

„Az enyhülő szabályozás, az immár nem engedélyhez kötött építési tevékenységek, a befektetésnek tekintett ingatlanszerzés, sokakat arra ösztönöz, hogy kihasználja a kínálkozó lehetőséget és az utolsó talpalatnyi területeket is beépítse” olvasható a város honlapjára feltöltött közleményben. A paloznaki képviselő-testület ezért 2021. február 15-től változtatási tilalmat rendelt el, amelynek értelmében telket alakítani, új építményt létesíteni, meglévő építményt átalakítani, bővíteni, továbbá elbontani, illetőleg más, építésügyi hatósági engedélyhez nem kötött változtatást végrehajtani nem szabad. Kivételt a már bejelentett, vagy engedéllyel rendelkező, folyamatban lévő ügyek képeznek.

– magyarázza a döntés hátterét Czeglédy Ákos, Paloznak polgármestere, akit a Napi.hu idéz. A városvezető hozzáteszi: a közművek sem bírnak kiszolgálni ekkora igényeket. Nyáron és ősszel kéthetes rendszerességgel voltak csőtörések az ivóvíz vezetéknél, gond van a szennyvízhálózattal is, ami 25 évvel ezelőtt feleennyi állandó lakosra épült ki. Czeglédy Ákos szerint gond van az áramellátással is, az E.ON nem győzi bővíteni a hálózatot.

 

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
AndyP
2021. február 16. 01:05
En is jobban szeretem nezni a dulledezo elhagyatott paraszthazakat. Idiotak.
aleb19
2021. február 15. 22:12
a kozmufejlesztes megszervezese allami feladat mindenhol itt most allami impotens pojacakat figyelhetunk meg
turáni sólyom
2021. február 15. 21:48
Aki már járt Palóznakon, az helyesli a döntést. Most még(!) egy szeretni való település. Valamikor, száz éve még Siófok is az volt..... A "mohók" tönkretették Zsidófokot!
bunko_jobbos
2021. február 15. 21:37
Milyen ország az, ahol nem lehet szabadon építkezni? Értem én, hogy meg lehet magyarázni, hogy miért nem jó, csak általában arról van szó, hogy aki már birtokon belül van, kizárja a többieket, és az ő ingatlanának az ára ezzel jól fölmegy. Az építési tilalmak általában arra jók, hogy ne építhessen bárki, csak az, akinek megengedik... Az USÁ-ban tipikus maffiatevékenység volt egy időben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!