Magyar hárfás szól Krakkóban

2021. február 12. 13:39

A Krakkói Zeneakadémia hárfás hallgatója rövid videót készített az eseményről.

2021. február 12. 13:39
null

A Krakkói Zeneakadémia hárfás hallgatója, Nizalowski Fanni rövid videót készített vizsgakoncertjéről, melyet a hagyományoknak megfelelően a 19. századi Krakkó legszebbnek mondott épületében, az Aula Floriankában tartottak. A járványveszély miatt azonban a koncerten csak a vizsgáztatók és az akadémia vezetői vehettek részt, családtagok és hallgatótársak nem. A kihűlt és üresen kongó házban Adrian Nowak hárfaművész segített neki a hangszert jó karban tartani.

Az akadémia nemrég felvette a 2020. március 29-én, 86 éves korában elhunyt Krzysztof Penderecki lengyel zeneszerző nevét.

Fanni mestere Irena Czubek-Davidson (Krakkó) és Florence Sitruk (Bloomington Egyetem, USA) professzorok voltak, valamint Eva Jaslar (New York) lengyel-amerikai professzor, az egykori világhírű New York Harp Ensemble alapító tagja. Rajtuk kívül sok mindenki más is támogatta őt, a vidám videó – mely családi fotókból készült – nekik szóló köszönetnyilvánítás.

Nyitókép: Facebook

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
simonvitéz
2021. február 12. 17:57
Mily varázslatos, meseszeru világokat tud megnyitni ez a hangszer! Gratulálok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!