Galgóczi Ágnes: Megfontolandó a plázák és iskolák ideiglenes bezárása

2021. február 27. 14:05

A Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője szerint a legfontosabb a kontaktusok számának csökkentése az emberek között.

2021. február 27. 14:05
null

A HírTv Magyarország élőben extra című műsorában a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője arról beszélt, hogy meg kell fontolni a plázák és az iskolák rövid időre történő bezárását a jelenlegi járványhelyzetben. Galgóczi Ágnes hangsúlyozta: az új vírusmutációk agresszív terjedése miatt csökkenteni kell az emberek közötti kontaktusok számát, és már egy két hetes zárás is komoly eredményeket hozhat. A szakember szerint az általános iskolákban is digitális oktatásra kellene átállni, hiszen a fertőzés a gyerekek között is gyorsan terjed.

„A legfontosabb a kontaktusok számának csökkentése az emberek között. A közösségek találkozását kell csökkenteni, rendezvényeket már rég nem tartunk, de például az üzletek nyitvatartását esetleg egy kéthetes periódusra lehetne korlátozni azzal, hogy csak a létfontosságú élelmiszerüzletek, gyógyszertárak, bankok, posták maradjanak nyitva. Azt gondolom ez indokolt lenne, hiszen a plázákban az emberek ott vannak. Már egy ilyen rövid lezárási időszak is komoly eredményeket hozhat” – jelentett ki a szakember.

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
konfucius
2021. február 28. 07:07
Szerintem nagyon jó ötlet ablakokat nyittatni a tömegközlekedési járműveken. Ugyanígy kötelezővé kell tenni egy a kormány által előírt sűrű menetrend fix betartatását. És igen, most be kellene zárni a plázákat, és el kellene gondolkodni azon, hogy milyen megoldásokkal lehetne némi előnybe kerülni az oltás kontra járvány terjedés helyzetben. Ha érdemes, akkor menjünk két hétre online oktatásra. Tavaly kibírtuk három hónapig, most is menni fog két hét. Ha ez valóban előnyt jelent a járvány ellen, akkor csináljuk!
Wendriner
2021. február 27. 20:08
Támogatom a plázák bezárását!
Highlander07
2021. február 27. 19:27
Az a felháborító, hogy a plázák eddig nyitva voltak...
LAW AND ORDER
2021. február 27. 18:48
A megfelelő időben a megfelelő lépéseket BÁTRAN MEG KELL HOZNI! Nem kell törődni a lipsibolsik nyígásával!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!