Folytatódik az oltás: soron a fiatalabb krónikus betegek és a regisztrált idősek

2021. február 15. 12:52

A héten négy vakcinával oltanak, a Pfizerével, a Szputnyikkal, az Astra-Zenecáéval, a Modernáéval, és várják a kínai Sinopharm-vakcinát is – fogalmazott György István.

2021. február 15. 12:52
null

Ezen a héten is a regisztrált idősek és a 60 év alatti, krónikus betegek oltása folytatódik – közölte a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, az oltási munkacsoport vezetője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján hétfőn.

György István elmondta: a héten négy vakcinával oltanak, a Pfizerével, a Szputnyikkal, az Astra-Zenecáéval, a Modernáéval, és várják a kínai Sinopharm-vakcinát is.    

A regisztrált legidősebbek a Pfizer és a Szputnyik vakcinát a kórházi oltópontokon kapják meg; a kedden érkező Pfizer-szállítmányból 40 ezer adagot adnak erre a célra. A kijelölt háziorvosi praxisok 8-8 embert szervezhetnek kórházi oltópontokra, ezzel 40 ezer idős ember oltására lesz lehetőség.

Ismertette: a felhasználásra már engedélyezett 20 ezer orosz oltóanyagot már nemcsak a budapesti, hanem a vidéki kórházi oltópontokra is kiszállítják. Erre az oltásra a háziorvosok 4-4, 60 év feletti, krónikus betegséggel nem küzdő idős embert választhatnak ki.

(MTI)

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VeJoLa
2021. február 15. 15:11
A BigPharmának BigLófsz a seggébe! - de csak ha nem szeretné !!!
bunko_jobbos
2021. február 15. 14:41
Na jó, benne van a cikkben, hogy 2021 végére. Ez kibaszott nagy segítség. Átfogalmaznám az igazgató szavait: szívesen keresnék rajtatok extraprofitot, csak addig mással nen adassátok be, várjatok rám év végéig! Köszi.
annamanna
2021. február 15. 13:25
A Pfizer biztos benne, hogy le tud szállítani 2 milliárd adag vakcinát https://index.hu/techtud/egeszseg/2021/02/15/a-pfizer-biztos-benne-hogy-le-tud-szallitani-2-milliard-adag-vakcinat/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!