Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

A kormány hatezer milliárd forintot fordít a versenyképesség növelésére

2021. február 21. 10:22

Hatezer milliárd forint áll a kormány rendelkezésére arra, hogy Magyarországot még erősebbé tegye és hazánk 2030-ra Európa öt legélhetőbb és legversenyképesebb országa közé kerüljön – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára a közösségi oldalára felkerült videóban.

2021. február 21. 10:22
null

Schanda Tamás kijelentette: annak érdekében, hogy a magyar fiatalok a jövő nyertesei legyenek, soha nem látott mértékű, 1500 milliárd forintos támogatás jut a felsőoktatás területére. Ez biztosítja Magyarország sikerességét hosszabb távon – tette hozzá.    A tervek közül az államtitkár kiemelte a bölcsödei férőhelyek számának további növelését, a gyerekek közlekedésének megkönnyítését iskolabusz rendszerrel, a háromszáz leghátrányosabb település felzárkóztatását, a vízgazdálkodás korszerűsítését, a közlekedés korszerűbbé és zöldebbé tételét, a megújuló energiaforrások arányának növelését és a digitális képességek megerősítését.    

A járvány kevésbé viselte meg a magyar gazdaságot, mint sok más gazdagabb országét

– mutatott rá Schanda Tamás, utalva arra, hogy a gazdaság védelmének akcióterve eredményesnek bizonyult.    A munkát folytatja a kormány a gazdaság újraindításának akciótervével, amelynek keretében például bővítették az otthonteremtési támogatásokat, bértámogatást nyújtottak a vállalkozásoknak, történelmi léptékű béremelést hajtottak végre az orvosoknál, visszavezetik a 13. havi nyugdíjat, jövő évtől a 25 év alattiaknak jövedelemadó mentességet biztosítanak, fenntartják a hitelmoratóriumot és a legkissebb vállalkozásoknak 10 millió forintos kamatmentes hitelt biztosítanak – sorolta.    

Schanda Tamás úgy fogalmazott, hogy a baloldal adóemelésekkel megsarcolta az embereket a gazdasági válság idején, de a problémákat képtelen volt megoldani. A jelenlegi kormány a megszorítások és segélyek útjára nemet mondott, helyette mindenkinek lehetőségeket és támogatásokat biztosít – jegyezte meg.

(MTI)

 

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2021. február 21. 11:43
"hazánk 2030-ra Európa öt legélhetőbb és legversenyképesebb országa közé kerüljön" Ez alatt nem tudom, hogy mit ért, már ha egyáltalán bármi konkrétumot is ért alatta, de egészen biztosan nem az életszínvonalat. "Élhető" alatt az autósok üldözését és sarcolását szokták érteni a politikusok, versenyképesség alatt pedig az alacsony munkabéreket, már ha bármi konkrétat egyáltalán.. A magyaroknak egyiktől sem lesz jobb, viszont rosszabb.
Akitlosz
2021. február 21. 11:40
Tavaly meg idén valahogyan nem jön elő "És aztán miből kérdés"? Minél rosszabb a gazdasági helyzet annál felelőtlenebbül szórják el a pénzt és a jövőt. Pedig a legeslegkedvezőbb gazdasági helyzetben is ezt teszik, így az államadósság egyre csak növekszik és sohasem csökken. Forintban természetesen.
csanaki
2021. február 21. 11:34
Tegnap szemlézte a Mandi a Makronóm rovatban, hogy egy felmérés készült az elmúlt 10 év hazai gazdaságpolitikájának elfogadottságáról. A többség 61:38 arányban jónak ítéli a kormány gazdasági munkáját, programját: a globalista szennysajtó uszításai ellenére. Viszont az utolsó hónapokban erős kampányt kell tolni, nem lehet úgy elengedni, mint az önkormányzati választás előtt.
llnnhegyi
2021. február 21. 10:57
Már megnyertük a 2022-s választásokat ennyi pénzzel ! Megint bukik a liberalbolsevista antifa központ Gyurcsanyustul,Dobrevestul, Kunhalmistul,Greczy Zsolt internetes faszverostul! Száját tátja a zugpolitikus Magyar György ,az antifas ATV! ...nyihahahehihuhhahihi...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!