Másfélezer új fertőzött itthon

2021. január 28. 08:36

Ismét száz alatt a halottak száma.

2021. január 28. 08:36

1569 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 363 450 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 93 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 12 291 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 249 003 fő, az aktív fertőzöttek száma 102 156 főre csökkent. 3669 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 255-en vannak lélegeztetőgépen – tájékoztat csütörtökön a koronavírus.gov.hu.

Eddig 161 215 fő kapott oltást, közülük 26 293 fő már a második oltását is megkapta. Az egészségügyi dolgozók kampányszerű oltása napokon belül lezárul, mától az idősotthonokra összpontosulnak az oltások. Az a cél, hogy a következő napokban minden idősotthonba és bentlakásos szociális intézménybe eljussanak az oltócsapatok. A kormány döntéseit a védelmi intézkedésekről a mai Kormányinfón ismertetjük – olvasható a kormányzati tájékoztatási honlapon.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
barnabibambi
2021. január 28. 12:25
A "0"védekezés miatt nől a fertőzőek száma és eszt fogja követni a kórházi ápolásra és lélegeztető gépek kerülők száma is.Ez előre vetíti hogy a hullahegyek is tovább nőnek.Nos a tesze-tosza kormányunk nem tesz semmit a folyamat megállítása érdekébe.Az akadozó oltóanyag ellátás és a részben jogos tartózkodás az oltásoktól nem vet véget a járványnak.Szóval rossz elképzelés hogy a vakcína mindent megold.Az oltási kedvet kényszerrel bélyegzésekkel nem lehet és nem is szabad ráerőltetni az emberekre.Egyrészt sérti az ENSZ által dekralált emberi jogokat,másrészt pedig a vakcínák adott korosztály felett halálos veszélyt is okoszhatnak.Tehát hülye és jogellenes ötlet a vezírtől az oltási kártya vagy útlevél.Azaz mindenki maga dönti el hogy igényli e az oltást.Harmadiknem elhanyagolható tény hogy a fidesznyik 22-be elveszti a választásokat és akkor az új kormány simán lemossa az asztalról a vezír ötleteit a fidesznyikkel együtt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!