Maruzsa: Várhatóan nem nyitnak ki január 12-én a középiskolák

2021. január 07. 11:44

Az operatív törzs tájékoztatóján Müller Cecília pedig közölte: már 31 500 egészségügyi dolgozó kapta meg az oltást.

2021. január 07. 11:44

„Az Operatív Törzs azt a javaslatot fogalmazta meg a kormánynak, hogy január 11-től is folytatódjon a digitális oktatás a középiskolákban” – ismertette a Maruzsa Zoltán államtitkár az Operatív Törzs csütörtöki tájékoztatóján. Végső döntés péntekre várható. Az államtitkár azt kérte az oktatási intézményektől, úgy készüljenek, hogy

várhatóan január 11-én még nem áll vissza a jelenléti oktatás a 9-12. évfolyamokon.

„A maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt szerdán 207 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök” – közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a csütörtöki online sajtótájékoztatón.

Kiss Róbert alezredes elmondta: a védelmi intézkedésekről szóló kormányrendelet szeptember 21-ei hatályba lépése óta 18 146 rendőri fellépés történt szabálytalan maszkviselés miatt. A maszkviseléssel kapcsolatos szerdán tett intézkedések közül 173 a tízezernél több lakosú települések önkormányzati rendeleteiben meghatározott kötelezettségek be nem tartása miatt történt, közülük 24 embert figyelmeztettek, 61 alkalommal helyszíni bírságot szabtak ki és 88 feljelentést tettek a rendőrök. „Emellett tömegközlekedési eszközökön és megállóhelyeken, valamint  üzletekben és bevásárlóközpontokban egyaránt 17-17 emberrel szemben intézkedtek szerdán a rendőrök a maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt” – ismertette Kiss Róbert.

Ezután Müller Cecília vette át a szót.

„Már 31 500 egészségügy dolgozó kapta meg az oltást és az idősotthonokban is elkezdődött a dolgozók és a lakók beoltása” – közölte az országos tisztifőorvos.

Müller Cecília közlése szerint Budapesten a Pesti úti és egy újpalotai, továbbá Miskolcon és Pécsett egy-egy idősotthonban kezdték el az oltást: összesen 1226-an jelentkeztek, 779 gondozott és 447 dolgozó. Ilyen hatalmas volumenű oltási program még nem volt Magyarországon. „Ez részben a magas kockázati csoporthoz tartozók miatt fontos, részben pedig a logisztikai feladatok megoldásából adódó tapasztalatok miatt” – mondta a tisztifőorvos.    

„Az egészségügyi dolgozók oltása a tervek szerint folytatódik, szerda estig 31 500-an kapták meg a koronavírus elleni vakcinát. A 25 oltóponton túl már városi kórházakban is oltják az egészségügyi dolgozókat, ahogy érkeznek az újabb oltóanyag-szállítmányok, a kör fokozatosan bővül a szakellátókkal és a háziorvosokkal” – mondta Müller Cecília.

(MTI)

 

Összesen 130 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gullwing
2021. január 07. 12:35
Ha nagyobb lesz az átoltottság, védettebbek leszünk akkkor idulhatnak a középiskolák.
2xli
2021. január 07. 12:06
HakapeszM-nek akartam válaszolni.
2xli
2021. január 07. 12:04
Például, hogy megfertőzik a gyerekeinket. Például az éppen hat hónapja covidon átesett egyéneket, akik még nincsenek beoltva.
bunko_jobbos
2021. január 07. 11:51
Várható volt, és helyes is. Most már megvárjuk szerintem az oltás tömegesítését. Olyan március végére nagyjából vége lesz. Már csak az oltást elutasítók fognak minket veszélyeztetni, de majd csak lesz arra is valami megoldás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!