A Zsima tagjai után kutathat a Mazsihisz elnöke

2021. január 04. 15:42

Heisler András Mazsihisz-elnök egy hétfői keltezésű levélben megkéri a Mazsihisz küldötteit: jelezzék, ha más „vallási közösség” tagjai.

2021. január 04. 15:42
null

A Neokohn birtokába került, Heisler András által írt levél levél arra kéri a küldötteket, hogy nyilatkozzanak arról, hogy tagja-e „más vallási közösségnek”. A választ a küldötteknek január hetedikéig kell megküldeniük. A lap felhívja a figyelmet, hogy a Mazsihisz alapszabályában alapból szerepel az a kitétel, hogy hitközségi tag „más egyház tagja nem lehet.”

A Neokohn szerint a levél valószínűsíthetően a frissen alapult neológ vallási egyesületre, a Magyarhoni Zsidó Imaegylet Egyesületre, a Zsimára utalt. Ennek vezetője Róna Tamás, aki annak ellenére lett ellenszavazat nélkül a Mazsihisz rabbitestület elnöke, hogy Heisler nyomására még szeptemberben felmondták a munkaviszonyát.

Címlapfotó: MTI/Vasvári Tamás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
satman11
2021. január 05. 09:30
A valamikori munkásőrök és leszármazottaikra akkor sem vonatkozik a felszólítás, ha egyébként másik három vallási közösségben tagok(ügynökök)...
VeJoLa
2021. január 04. 19:08
Úgy tűnik, saját sorrásból igyekeznek pótolni a zsidóüldözést! Nálunk még nincsenek muzulmánok, és gabrigyurkáéknak se sikerült még elérniük, hogy annyira utáljunk miattuk minden zsidót, mint amennyire ők utálnak mindnyájunkat!
Hájas Gerzson a buzik megríkatója
2021. január 04. 19:06
Már éppen kezdtem aggódni hogy nem tudom meg mi történt ma a mazsihiszben
villogókékfog
2021. január 04. 17:56
Izraeli lovasrendőröket rájuk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!