Felújítják a zugligeti Libegőt

2020. december 16. 12:00

Már a szakbizottság előtt az idén 50 éves Libegő felújítására kiírt közbeszerzési pályázat.

2020. december 16. 12:00
null

A tervek szerint a megújuló Libegő négyüléses lesz, és kerékpárt is lehet majd szállítani rajta – írta meg az Index. Hozzátették: az idén 50 éves zugligeti Libegő felújítására kiírt közbeszerzési pályázatot elbíráló bizottság már megküldte javaslatát véleményezésre a képviselő-testület jogi és ügyrendi bizottságának. A pályázaton Európa két legnagyobb felvonóépítő cége, az MNT Systems Kft. a Leitner GmbH-val közösen, és a Doppelmayr Seilbahnen GmbH a Swietelsky Vasúttechnika Korlátolt Felelősségű Társasággal közösen pályázott – írta az Index.

Az előbbi pályázat összesített nettó árajánlati összege 3 595 845 000 Ft.   

Az utóbbi pályázat összesített nettó árajánlati összege 4 297 000 000 Ft.

A bírálóbizottság mindkét pályázatot magas színvonalúnak és műszakilag is megfelelőnek találta, melyek közül az olcsóbbat javasolja elfogadásra – derült ki a XII. kerület Indexnek küldött közleményéből.

Az Index közölte: a Hegyvidéki Önkormányzat célja az idén 50 éves Libegő felújításával, hogy még népszerűbb használatával mérsékeljék az autós forgalmat és a környezeti terhelést a Normafán. A felújított Libegő a tervek szerint a jelenleginél sokkal nagyobb számú, óránként több mint 1400 utast tud majd szállítani. Egy szlovák cég, a Tatralift a.s. nyerte meg a nyílt tendert. A négyülésesre tervezett Libegő alkalmas lesz kerékpár szállítására is, és kerekesszékkel közlekedők is kényelmesen utazhatnak vele.

Megírták: a forrást a Libegő felújításához a kormány biztosítja. A Pokorni Zoltán vezette önkormányzat bízik benne, hogy a Libegő felújítása a szerződés aláírását követően még 2021-ben elindulhat. A munkálatok előreláthatólag kevesebb mint két évig tartanak majd.

(Index)

Fotó: MTI/Mónus Márton

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
anegy_
2020. december 16. 21:14
Ez sem a nyikhajgergő érdeme! Hajrá értelem, meg kell mutatni ennek az ostoba butapestieknek, hogy "ébresztő" van.
cutcopy
2020. december 16. 16:50
Én naiv, már azt hittem Karigeri a köz javára költ közpénzt..
Nannyó
2020. december 16. 13:40
Két évig tart a felújítás? Óóóóóó Az rengeteg idő. Imádom a Libegőt, hiányozni fog.
Dr. Tropic
2020. december 16. 12:49
A napokban készültem dönteni arról, hogy odaköltözök-e a Libegő mellé. Akkor döntök az IGEN mellett, ha tényleg marad a hely, eldugott, nyugis, zöld. Na most ezzel a felújítással meg az óránként 1400 emberrel már tényleg nem tudom, hova a picsába lehetne költözni, de ide nem. :(
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!