Völner: A kormány visszaszorítaná a kampányfinanszírozást érintő visszaéléseket

2020. november 18. 14:30

Egy egyéni jelölt állításához 500 érvényes ajánlást kell összegyűjteni, 25 ezer érvényes ajánlás lenne szükség a listaállításhoz.

2020. november 18. 14:30

A kormány szerint a kampányfinanszírozással kapcsolatos visszaélések visszaszorítása érdekében fontos módosítás, hogy a jövőben az eddigi 27 helyett 50 egyéni jelöltre lenne szükség országos lista állításához az országgyűlési választáson – mondta az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szerdán az Országgyűlésben, a választási tárgyú törvények módosítását tartalmazó javaslat vitáját megnyitó expozéjában.

Völner Pál kifejtette: tekintve, hogy egy egyéni jelölt állításához 500 érvényes ajánlást kell összegyűjteni, a módosítás után ezentúl 25 ezer érvényes ajánlás lenne szükség a listaállításhoz, ami a valós társadalmi támogatottságú pártoknak nem jelenthet akadályt. Ugyanakkor kiszűri azokat a formációkat, amelyek indulásának csupán az a célja, hogy a választási szabályokkal visszaélve a választási támogatások megszerzése érdekében indítsanak jelölteket – mondta. Az államtitkár hozzátette, a társadalmi támogatottsággal nem rendelkező „törpepártokkal” kapcsolatban az Állami Számvevőszék is megállapította, hogy egyes jelölőszervezetek listaállítás után járó állami támogatása nem kizárólag kampányidőszak alatti kiadások finanszírozására irányul.

(MTI)

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pipas2
2020. november 18. 18:43
Helyeslem a javaslatot, pl az együtt, neg a liberálisok, meg a pm, stb,.......hány tagbol állnak? És ezek nyüszítenek legjobban a parlamentben, meg a médiákban!
Pipas2
2020. november 18. 18:36
Volner Jánosra gondoltatok?
Pipas2
2020. november 18. 18:33
Olvassátok el ki a Völner Pál....és felhomályosodik a kobakotok.....ne keverjétek a szezont a fazonnal!
makapaka2
2020. november 18. 17:51
Gratulálok Völner Pál, kár, hogy nem hagyta még előbb ott ezt a moslékká keveredett Ballikot!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!