Több ezer polgárőr vesz részt a járvány elleni védekezésben

2020. november 23. 16:08

A polgárőrök az ország kétezer településén folyamatos bűnmegelőzési szolgálatot látnak el.

2020. november 23. 16:08
null

Több ezer polgárőr vesz részt a pandémiás helyzet enyhítésében, a koronavírus-járvány elleni védekezésben országszerte – tájékoztatta az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) hétfőn az MTI-t.

A kormányhivatalok felkérésére a polgárőr-egyesületek több mint száz gépjárművel, szükség szerint gépkocsivezetőkkel segítik a koronavírus-tesztelést végző egészségügyi alkalmazottak szállítását – tartalmazza a közlemény. Hozzátették, a mentőszolgálat által kialakított mintavételi pontoknál polgárőrök biztosítják a mintavétel zavartalanságát. Azt írták: a polgárőrök az ország kétezer településén folyamatos bűnmegelőzési szolgálatot látnak el. Ennek keretében a kijárási tilalom miatt elnéptelenedett települések utcáinak éjszakai felügyeletével igyekeznek megelőzni a lopásokat, betöréseket. Továbbá az önkormányzatok és a helyi szociális ellátó szervezetek felkérésére vagy egyéni igények bejelentése alapján a polgárőrök széles körű karitatív munkát végeznek: kiváltják az idősek gyógyszereit, bevásárolnak számukra, valamint részt vesznek az ebédkiszállításban is – olvasható az OPSZ közleményében.

(Fotó: Polgárőr ellenőriz egy autóst Pásztó Mátrakeresztes településrészén 2020. április 18-án. A koronavírus-járvány miatt április 18-án és 19-én szigorított kijárási korlátozást rendeltek el a városban. MTI/Komka Péter)

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egyvilág
2020. november 23. 19:47
A járványhelyzetről, meg amik közben itthon történtek: http://egyvilag.hu/index.shtml#jarvany
Hétszűnyű Kapanyányi Monyók
2020. november 23. 16:12
Ki is érthetne jobban a virológiához, a teszteléshez, a lélegeztetőgépek működtetéséhez, mint a polgárőrök?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!