Újabb egyetemi épületet foglaltak el az SZFE diákjai

2020. október 01. 07:16

A diákok közleményéből kiderült: követeléseikből továbbra sem engednek.

2020. október 01. 07:16

Elfoglalták az SZFE hallgatói az egyetem Film-, és Médiaintézetét – derül ki a diákok csütörtök reggeli közleményéből.

„A diákok a leköszönő vezetőség lemondási idejének utolsó óráiban, szerda este a sajtóból értesültek arról, hogy az általuk el nem ismert kuratórium pályáztatás nélkül nevezett ki az intézmény élére két új rektorhelyettest. Vezetőségük búcsúztatása után éjszakába nyúló hallgatói fórumot tartottak, mely során szavazással döntöttek arról, hogy az éppen egy hónappal ezelőtt elfoglalt Vas utcai épület után blokád alá veszik az SZFE Film- és Médiaintézetének Szentkirályi utcai épületét is. Őrséget állítottak, a kapun csak az Egyetem polgárai léphetnek be” – indokolták tettüket.

Követeléseikből továbbra sem engednek a hallgatók – amíg a minisztérium azokat nem teljesíti, az épületek blokádját fenntartják. A mai naptól az egyetemi dolgozók sztrájkja is erősíti a teljes egyetemi polgárság autonómiáért folytatott küzdelmét” – olvasható a 24.hu-n megjelent cikkben.

Mint arról beszámoltunk, szerdán az egyetemfoglaló diákok nem engedték be az új kancellárt az épületbe.

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sagirdilsiz
2020. október 01. 12:04
A koldulólistára fel kell venni a bundabugyit is. Bundabugyi és krumpliorr lehetne az új érzékenyítő mese címe.
Elmekortan
2020. október 01. 12:01
Nagyon megy ez a fiatal felnőtteknek. 1918-ban is elfoglalták a budapesti postát, a pályaudvarokat, megyeházát, távíró hivatalt, kész is volt a diktatúra. Tudjuk, az csak haladó lehet, mint Rákosi diktatúrája, vagy Apró apó diktatúrája. Apropó Apró! a kitűnő jogutód (dr.Gyurcsány) csupán néhány száz családot akar földönfutóvá tenni. Nyilván Varjú, Hadházi, Szél, Jávor, Jakab, Fekete Györ, Kunhalmi , Bolgár György nemzetközileg védett személyek, csak nácikat, fasisztákat, nyilasokat, szociálfasisztákat kell tönkretenni.
péterx
2020. október 01. 11:13
Távlattalan újabb pótcselekvés korábbi pótcselekvések hátán...
mucsay
2020. október 01. 11:12
megszűnne, tudjuk mind, haladjunk
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!