Kilép a Magyar Operatőrök Társaságából Koltai Lajos és Novák Emil

2020. október 30. 13:21

A távozás oka, hogy a „a hazai filmiparban egyre inkább gyűlölködő, vagdalkozó és személyeskedő hangnem a Magyar Operatőrök Társaságának közösségében is megjelent”.

2020. október 30. 13:21

Kilép a Magyar Operatőrök Társaságából (HSC) Koltai Lajos és Novák Emil - közölték az érintettek az MTI-vel pénteken.

A közlemény szerint „a hazai filmiparban egyre inkább gyűlölködő, vagdalkozó és személyeskedő hangnem a Magyar Operatőrök Társaságának közösségében is megjelent”, mindez pedig ellentétes a szakmai szervezet eddigi törekvéseivel. „Ebben mi nem kívánunk részt venni, ezért a mai nappal lemondunk az operatőr társasági tagságunkról” – fogalmaz a közlemény. Koltai Lajos eddig a szervezet elnöke, Novák Emil pedig elnökségi tagja volt. Korábban a HSC több mint 20 tagja lépett ki tiltakozásul a szervezetből, miután Novák Emilt kinevezték a Színház és Filmművészeti Egyetem (SZFE) általános rektorhelyettesévé és ezt a HSC etikai bizottsága nem találta aggályosnak.

(MTI)

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizálok
2020. október 30. 15:11
Szerintem ezekből a szervezetekből kettő kellene. Egy a nemzetieknek és egy a libsiknek. Így nincs vita, ráadásul egy Vágó-félével, vagy egy Vásárhelyi-félével sem kell egy szervezetben lenni.
tango47
2020. október 30. 15:07
Minden olyan lépést díjazok, ami ennek a folyamatos acsarkodásnak a hiábavalóságára felhívja a figyelmet.
olajfa1
2020. október 30. 14:29
A két senki kilépett a semmiből a semmibe...
péterx
2020. október 30. 14:27
Gerinces húzás, mert a liberális hangoskodók boszorkányüldözése ellen való ki-állás/kilépés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!