Cserdiné Németh Angéla: A Demokratikus Koalíció már hetekkel ezelőtt bevezette az érintésmentes hőmérőzést a kerületeiben

2020. szeptember 19. 11:51

Az ellenzéki párt XV. kerületi polgármestere online sajtótájékoztatót tartott szombaton.

2020. szeptember 19. 11:51

Hetekkel ezelőtt bevezették a Demokratikus Koalíció által vezetett kerületekben az érintésmentes hőmérőzést a közintézményekbe történő belépésnél – közölte az ellenzéki párt XV. kerületi polgármestere szombati online sajtótájékoztatóján. A DK közösségi portálján Cserdiné Németh Angéla azt hangoztatta, hogy pártja teszi a dolgát, vigyáz Budapestre, és már a nyáron megoldotta azt, amit szerinte a kormány azóta sem tudott. Elmondása szerint kerületében a polgármesteri hivatalba, a kulturális intézményekbe, az óvodákba, a bölcsődékbe, a szociális intézményekbe és az egészségügyi intézményekbe is testhőmérséklet-mérést követően lehet belépni. A polgármester azt mondta, megdöbbenve hallották a miniszterelnöktől, hogy a kormány csak október elsejétől kezdi meg az iskolába érkező diákok, szülők és tanárok hőmérőzését. Hozzátette: ez vagy azért történt, „mert a miniszterelnök nem tudta, hogy a tanév nem október elsején, hanem szeptember elsején kezdődik, vagy azért, mert a kormány a három nyári hónap alatt sem tudta megoldani, hogy minden iskolában legyen egy érintésmentes hőmérő”.

Azt mondta, az országnak elemi érdeke, hogy ne kelljen egy elszabaduló járvány miatt bezárni az iskolákat, ezért döntöttek a kerületi intézkedésekről. Ehhez felelős gondolkodásra, gondoskodásra és józan észre volt szükség, amelyből valamelyik hiányzott a kormánynál, amivel tömeges iskolabezárást kockáztat – tette hozzá. A polgármester utalt arra, hogy a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete is jelezte: a „kormányzati mulasztások” eredményeként a járvány terjedése miatt be kell zárni az iskolákat. Mindez kizárható lett volna, ha például nem októbertől mérnék az iskolába érkezők hőmérsékletét, hanem elkezdték volna szeptembertől – mondta Cserdiné Németh Angéla.

(MTI)

Mandiner éves előfizetés, féléves áráért!

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik