„Unokázós csalók” munka közben

2020. augusztus 17. 14:28

Megtörtént eseteket mutatott be a rendőrség.

2020. augusztus 17. 14:28
null

Két „unokázós csalás” történetét mutatta be a rendőrség Facebook-oldala. A hívások valóban megtörténtek, a második hanganyagban hallható csalót pedig elfogták és a pénzt is visszakapta a néni – közölték. A rendőrség azt kéri, hogy mindenki beszélgessen el erről a fajta csalásról idősebb rokonaival, hogy ne válhassanak a csalók áldozataivá. 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DrPepper
2020. augusztus 18. 17:01
Hátborzongató. De aki azt hiszi, hogy csak időseket lehet átverni, téved. Engem pl. egy ablakos baszott át kb. 170,000 ft-tal. Felvett egy munkát, szerződéssel, a legyártandó ablakra előleget kért (kicsit gyanús volt, hogy kb-ben szeretné) , amit átutaltam, aztán sohasem érkezett meg az ablakkal. Két hónapig ígérgette, hogy "hétfőn jön, velem kezdi", de mindig közbe jött valami. Persze feljelentettem, de mint kiderült, másokat is átbaszott, végül sohasem jutottam a pénzemhez. A Times-ban egy újságíró megírta, őt hogyan verték át egy kamu bankos biztonsági hívással, aminek a végén a számláján levő pénz 95%-át átutalta egy másik számlára, amiről persze lenyúlták. És a faszi nem volt hülye, csak rettenetesen megvezették.
Palika1955
2020. augusztus 18. 04:23
Egy dolgot nagyon, de nagyon nem értek. Ha egy nagymama annyira aggódik az unokájáért, hogy képes milliókat kifizetni. akkor miért nem hívja fel azonnal a mobilján a gyereket és ellenőrzi a hírt?
Locomotive
2020. augusztus 17. 15:45
Mennyit kapnak ezek a bűnözök?! Talán megússzák egy felfüggesztettel?! A rendőrség belefeccöl nem kevés energiát, aztán a bíróság kiengedi őket. Mivel sokan vannak a retkek, a kiscsaládon belül marad a szakma, tovább adják egymásnak, purdéról purdéra száll a "mesterség". Sose lesz vége, csak ha kihalnak az idősek.
Akrobata
2020. augusztus 17. 15:14
egy orat egyedül hagynám a telefonálot a néni családjával egy szobában.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!