Szigorításokat vezetnek be a fővárosi idősotthonok

2020. augusztus 28. 15:58

A Fővárosi Operatív Törzs – intézményvezetői kezdeményezésre – pénteki ülésén szeptember 1-től látogatási és kijárási tilalmat rendelt el a fővárosi önkormányzat fenntartásában lévő három otthonban.

2020. augusztus 28. 15:58

További három fővárosi fenntartású idősotthon vezet be szigorításokat koronavírus okozta járványveszély miatt – közölte a Főpolgármesteri Hivatal pénteken az MTI-vel. Legutóbb a Pesti Úti Idősek Otthonában rendeltek el látogatási és kijárási tilalmat augusztus 19-étől.

A Fővárosi Operatív Törzs – intézményvezetői kezdeményezésre – pénteki ülésén szeptember 1-től látogatási és kijárási tilalmat rendelt el a fővárosi önkormányzat fenntartásában lévő három otthonban: az Alacska úti Idősek Otthonában, a Halom Utcai Idősek Otthonában és a Szombathelyi Idősek Otthonában – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben. Mint írták, egyik fővárosi intézményben sincs jelenleg aktív koronavírusos fertőzött, azonban az országszerte emelkedő esetszámok miatt az intézményvezetők indokoltnak látják a nagy számú idős, veszélyeztetett lakók védelmének megerősítését az idősotthonokban.

A fenntartó folyamatosan ellenőrzi a járványvédelmi protokollok, illetve a főpolgármester fenntartói utasításának betartását. Az intézmények több hétre való védőfelszereléssel és fertőtlenítőszerrel rendelkeznek, a lakókat és a dolgozókat pedig rendszeresen szűrik koronavírusra – áll a közleményben.

(MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!