Szeviép-ügy: Elnapolta a határozathirdetést a Pécsi Ítélőtábla

2020. július 08. 13:16

Nem érkezett meg az elsőrendű vádlott halotti anyakönyvi kivonata.

2020. július 08. 13:16

A hivatalos irat hiánya miatt nem tudott végleges döntést hozni az úgynevezett Szeviép-ügyben harmadfokon eljáró Pécsi Ítélőtábla, ezért elnapolta a határozathirdetést július 30-ára. A táblabíróság Krémer László vezette büntetőtanácsa előtt a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség a másodfokú, felmentő ítélet megváltoztatását, a vádlottakra csődbűncselekmény elkövetése miatt végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta. A Szegedi Járásbíróság előtt indult ügyben az elsőfokú bíróság a három vádlottat társtettesként elkövetett csődbűncselekmény bűntettében bűnösnek mondta ki, és végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte őket, de másodfokon a Szegedi Törvényszék felmentette a vádlottakat.

Sajtóhírek szerint az ügy elsőrendű vádlottja a közelmúltban elhunyt, Krémer László az ülést ezért a halotti anyakönyvi kivonat beérkezéséig, július 30-ára elnapolta a határozathozatalt. A tárgyaláson a másod- és harmadrendű vádlott védője is vitatta az első fokon megállapított tényállást. Emellett a szakértői jelentésekkel kapcsolatban is megfogalmazták fenntartásaikat, és védenceik felmentését kérték.

Az elsőfokú bíróság az útépítéssel, vízépítési létesítmények kivitelezésével és magasépítéssel is foglalkozó Szeviép Zrt. egykori vezetőit 2018 végén ítélte el a hitelezők kielégítésének meghiúsításával elkövetett, a tényleges vagyon különösen jelentős mértékű csökkenésével járó csődbűncselekmény miatt. Az elsőrendű vádlottat öt év két hónap fogházra, a másodrendűt hat év börtönre, a harmadrendű vádlottat öt év két hónap börtönre ítélték. Másodfokon, tavaly decemberben a vádlottakat bizonyítottság hiánya miatt felmentették.

(MTI)

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
marica61
2020. július 08. 17:48
senki ne gondolja, hogy akorrupt, aljas, lefizetett magyar birói kar elitéli a szeviép vezetöit akiket már fölmentett a bizonyitottan korrupt biroi kar /szegedi/
lemez
2020. július 08. 16:16
Úgyanigy lesz az adócsaló Ceglédi ügye is.Évek óta halasszák,most is visszalépett mwgint egy koronatanú.Mára hétböl kettö.Az ország meg kapja az eu'tól ,hogy nincs függettlen biróság.Hát nincs is,a liberálfasiszták dolgoznak.
TAVIROZSA
2020. július 08. 15:02
Ez vicc !
catalina9
2020. július 08. 14:22
Sajtóhírek szerint az ügy elsőrendű vádlottja a közelmúltban elhunyt, Krémer László az ülést ezért a halotti anyakönyvi kivonat beérkezéséig, július 30-ára elnapolta a határozathozatalt." miért, nem halt meg?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!