Közérdekű munkára ítélték a tanárukat inzultáló mezőtúri tinédzsereket

2020. július 16. 15:50

Az eset még januárban történt.

2020. július 16. 15:50

Jogerősen közérdekű munkára ítélték a tanárukat inzultáló mezőtúri tinédzsereket – közölte a Szolnoki Törvényszék csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint a másodfokon eljáró törvényszék – helybenhagyva az elsőfokú bíróság döntését – július 10-én a két büntetlen előéletű fiatalt fejenként 160 óra közérdekű munkára ítélte. Az eset januárban történt egy mezőtúri középiskolában: a diákok óra közben felálltak a helyükről; a tanári asztalnál egyikük fejelő mozdulatot tett a pedagógus felé, majd a vállánál megragadta a blúzát és a kézfejével az arca felé legyintett, anélkül, hogy hozzáért volna; végül belerúgott a tanárnő székébe, míg a társa egy papírlappal többször meglegyintette a nő fejét. A közleményben a törvényszék rámutat: alapesetben a közfeladatot ellátó személyt erőszakkal akadályozókat egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetik.

(MTI)

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2020. július 17. 08:49
Iskolapszichológus kell! Minél több, Ha az egyiket kiütik, megkéselik, a helyére ugrik a másik. Ez az ellenzéki megoldás. És rendes pszichológus is. Aki majd a tanárnő lelkét fogja dédelgetni.
Zozz44
2020. július 16. 23:09
Hosszú a Gyurcsány-korszak árnyéka... Biztos a DK ifjúsági tagozata tartott erődemonstrációt! Most, ha ezt mondom így, amit előbb írtam, akkor olyan lennék, mint a DK-s bérkommentelők... Hajrá iskola Őrség. Hajrá Fidesz!
LAW AND ORDER
2020. július 16. 20:25
Felháborítóan enyhe ítélet, a bíróságot csak nem érzékenyítették?!
zakar zoltán béla
2020. július 16. 19:58
csányitamáselvtárs a helyzet?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!