Jövő nyárra megújul a nagyvázsonyi vár

2020. július 28. 13:10

György István államtitkár elmondta, hogy négy esztendeje indították útjára a várfelújítási programot.

2020. július 28. 13:10
null

Jövő nyárra, 2022-re megújul a nagyvázsonyi Kinizsi-vár a Nemzeti kastélyprogramnak és a Nemzeti várprogramnak köszönhetően mintegy másfél milliárd forintból. A beruházás eredményeként nőni fog a térség gazdasági vonzereje és munkahelyteremtő képessége – hangsúlyozta a fejlesztés keddi alapkőletételi ünnepségén György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára.

György István elmondta, hogy négy esztendeje indították útjára a programot, melynek eredményeként országszerte 19 kastély és 15 vár újul meg. Mint mondta, a Kinizsi-vár fejlesztésére 1 milliárd 516 millió forint uniós forrást fordítanak. Virág Zsolt, a Miniszterelnökség Nemzeti kastélyprogram és Nemzeti várprogram végrehajtásáért felelős miniszteri biztosa arról beszélt, hogy a vár emeletein a történelmi múltat idéző kiállítási tereket alakítanak ki, melyek egész évben látogathatók lesznek.

(MTI)

Kép forrása: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
u.cserkész
2020. július 29. 12:51
Sehogy sem értem a Fideszt. Mindig építeni, felújítani akar valamit, és meg is teszi. Miközben kilopják az ország szemét.:-))
nick69
2020. július 29. 10:39
Big like!
iIonah
2020. július 28. 17:33
Helyes, így kell ezt csinálni.
zsellér péter
2020. július 28. 14:58
Minden visszaépített kő , egy begyógyult seb . Nemcsak a nemzetnek , de a helyi közösségnek is. Kiváncsian várom Regéc és Szádvár felújítását azon a vidéken
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!