Hamis bútorokra csapott le a NAV

2020. július 14. 09:53

A védjegy magyarországi tulajdonosa szerint a szóban forgó márkák nem gyártanak bútorokat.

2020. július 14. 09:53
null

A többi között BMW, Versace és Audi márkajellel ellátott asztalokat és székeket foglalt le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A hivatal az esetről szóló közleményében azt írta: „több mint négymillió forint értékben foglaltak le bútorokat munkatársaink egy Pest megyei családi házban. Az ügyben iparjogvédelmi jogok megsértése miatt indult eljárás.

A pénzügyőrök járőrözés közben eladásra kínált feltűnő asztalokra és székekre lettek figyelmesek egy Pest megyei családi háznál, ezért az ingatlant átvizsgálták. Az egyik melléképületben különféle márkajelzésű (Versace, BMW és Audi) bútorok voltak.
Az eladó a márkavédett termékek származását, illetve a védjegyjogosult hozzájárulását igazoló okmányt nem tudta bemutatni. A védjegy magyarországi tulajdonosa szerint a szóban forgó márkák nem gyártanak bútorokat.

Munkatársaink a több mint négymillió forint értékű hamis garnitúrát lefoglalták és iparjogvédelmi jogok megsértése miatt büntetőeljárást indítottak.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ujujuj
2020. július 14. 18:24
Ahhoz milyen szinten kell proli suttyónak lenni, hogy valaki egy ilyen bmw-s asztalt vegyen? Ez konkrétan olyan ronda, hogy ha ingyen kapnék egyet, hátravinném a sufniba, hogy rekeszes almát tárolja rajta, mert a vaterára ciki volna kitenni. Persze az illető ügyes volt, megtalálta a piaci rést. van az a szubkultúra, akik a nyakláncra is szeretnek letörhető autóemblémát rakni.
Márkus István
2020. július 14. 17:30
Bezzeg a szent koronát lehet jogosulatlanul használni nem csap le a NAV a buzikra :(
realista
2020. július 14. 16:07
Hamisítás az, ha egy márkás terméket lemásolva azt eredetiként kínálják eladásra. Nos a fenti bútorok eredetiként nem léteznek, tehát hamisítani sem lehet azokat.
NeMá
2020. július 14. 15:11
Minden büntetést megérdemel aki BMW védjegy mellé nem Bajor motívumokat, hanem Mediterránt pingál és nézzétek meg még el is rontja :) Kék fehér pepítával jó lett volna, nem is keveredett volna bele!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!