Felfüggesztett börtönt kapott a kutyáját az autója mögött vonszoló asszony

2020. június 18. 15:09

A bíróság állatkínzás bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat.

2020. június 18. 15:09

„A Csongrádi Járásbíróság első fokon tíz hónap, két évre felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta azt a balotaszállási asszonyt, aki autója mögé kötötte, majd kilométereken át vonszolta kutyáját tavaly nyáron” – tájékoztatta a Szegedi Törvényszék szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Juhászné Prágai Erika közölte, a bíróság állatkínzás bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat. A nem jogerős ítélet szerint az asszony nagy testű, komondor jellegű kutyája tavaly augusztus 3-án – a vihartól félve – megszökött a balotaszállási tanyáról. A vádlott – mivel a kutya nem ment haza – két nappal később az állat keresésére indult, és meg is találta egy másik tanyán. Az asszony az eb nyakörvére egy 120 centiméteres bálamadzagot kötött, amelynek másik végét a gépkocsi vonóhorgához rögzítette, majd a járművel a kutyát 2,7 kilométeren át, 20-30 km/h sebességgel vontatva hazaindult.

Az állat pusztulását a gépjárműhöz rögzítés és vontatás okozta súlyos sokkos állapot, a vérkeringés összeomlása, tüdőödéma és szívmegállás, illetve a vonszolás következtében kialakuló sérülései okozták. Az ítélet ellen az ügyész súlyosítás, a vádlott és védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért jelentettek be fellebbezést, így a döntés nem jogerős.

(MTI)

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2020. június 18. 17:39
"hogy kik szoktak olyasmit véghez vinni, ami az említett kutyával történt? A válasz eléggé egyszerű és határozott: a pszichopaták. Azok az antiszociális személyiségzavarban szenvedő emberek, akik nem nagyon éreznek sem empátiát, sem szeretetet, sem megbánást. Őnáluk az ilyen jellegű viselkedés nem pillanatnyi "rendszerhiba", hanem alapműködés." https://mipszi.hu/cikk/190811-zooszadizmus
Sulammit
2020. június 18. 16:55
Mindig felfüggesztettet kap az állatkínzó, bármilyen szadista módszereket talál is ki? Disznóság! Tiltakozom!
balbako_
2020. június 18. 16:00
Aki érti a magyar bíróságok ítéleteit az előtt megemelem a kalapom, mert felfüggesztett börtön jár egy kutyáért és 2 év vizsgálati fogság egy kislány meggyilkolásáért! https://pestisracok.hu/ez-a-biro-engedte-szabadon-a-17-eves-csenget-vizbe-fojto-gyilkost/ Nem kéne a bírói kart szakmailag megrostálni?
sozlib_abschaum
2020. június 18. 15:58
Sohase értettem, hogy lehet egy ember? ilyen aljas, egy állat megbízik a gazdájában és egy "elöljárót" lát benne és nagyon hálás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!