Minden negyedik magyarországi áldozat idősotthon lakója volt

2020. május 12. 16:54

A Pesti úti idősotthon a legfertőzöttebb intézmény.

2020. május 12. 16:54

Újabb két áldozata van a koronavírus-járványnak a Pesti úton, így már összesen 44-en haltak meg az idősotthonban. A koronavirus.gov.hu Facebook-oldalán kedden azt is közölték, hogy már 345 intézményben volt ellenőrzés, és többnél szükség volt hatósági intézkedésre. Minden negyedik koronavírus-fertőzött elhunyt az idősotthonok lakója volt – közölték.

A kormányzati honlapon hétfőn azt közölték, hogy százra nőtt az idősotthonban koronavírussal fertőzött elhunytak száma. Az országban eddig 32 idősotthonban igazoltak koronavírus-fertőzést, 12 budapesti és 20 vidéki intézményben. A legfertőzöttebb intézmény a Pesti úti idősotthon – tették hozzá. Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs hétfői online sajtótájékoztatóján ezzel kapcsolatban azt mondta, a fővárosi Pesti úti intézményben 305 lakónál igazoltak fertőzést, és 42-en haltak meg.

(MTI)

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
revpet
2020. május 12. 18:58
Beírásokból úgy látom, nagy szerecsenmosdatás kezdődött a Városházán.
holder
2020. május 12. 18:42
Sára Botond felelőssége egyértelműen a legnagyobb az ügyben. Erről beszélt Nyitrai Imre is, aki négy Orbán-kormány alatt összesen hét évig volt szociális ügyekért felelős helyettes államtitkár, legutoljára 2018-ig : Tudható és látható volt azonban, hogy a gyorsan elrendelt látogatási tilalom nem lesz elégséges a járvány megfékezésére. A magas ápolási szükségletű ellátottak ingáztak az egészségügyi és a szociális intézmények között. Ez önmagában óriási fertőzéshordozási veszély, különösen addig, amíg kötelezővé nem tették a negatív koronavírus teszteket a kórházból idősek otthonába kerülés/ visszakerülés feltételeként. Az intézkedés előtt százával kerültek ki a kórházakból, kezelésekről olyan lakók, ellátottak, akik behozták a falak közé a vírust.
balbako_
2020. május 12. 18:10
A többiről bilincsben a bíró előtt kéne Karigerinek makognia a súlyos ítélet előtt az utolsó szó jogán.
Akitlosz
2020. május 12. 18:10
"Minden negyedik magyarországi áldozat idősotthon lakója volt" Akkor egyszerű a megoldás. Az időseket át kell költöztetni az óvodákba, az óvodásokat pedig az idősotthonokba és a probléma megoldva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!