40 ezer tesztet végeztek a mentők

2020. május 08. 09:40

Az elmúlt három hónapban a mentők fegyelmezetten és kitartóan küzdöttek a járvány ellen.

2020. május 08. 09:40

Az elmúlt időszakban mintegy 40 ezer koronavírustesztet végeztek az Országos Mentőszolgálat munkatársai – mondta a szervezet főigazgatója az M1 aktuális csatornán pénteken. Csató Gábor elmondta, mintegy 400 ezer kilométert tettek meg munkatársai a járványhelyzet miatt, és kiemelte azt is, általában ők voltak az elsők, akik a betegekkel találkoztak.

A főigazgató hangsúlyozta, az elmúlt három hónapban a mentők fegyelmezetten és kitartóan küzdöttek a járvány ellen, és ez nagy büszkeséggel tölti el. A műsorban elhangzott, május 10-én lesz a mentők napja; Magyarországon 133 éve van mentés, és az Országos Mentőszolgálat 72 éve alakult meg. A szervezet ünnepét ezúttal online tartják meg a járvány miatt, de reményeik szerint ősszel élőben is megrendezhetik.

Csató Gábor szerint igazi hungarikum az Országos Mentőszolgálat, mivel – mint mondta – sehol a világon nincs még egy olyan szervezet, amely az egész lakosságot állami finanszírozásban látja el, ráadásul egységes protokoll szerint.

(MTI)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko_jobbos
2020. május 08. 11:06
"sehol a világon nincs még egy olyan szervezet, amely az egész lakosságot állami finanszírozásban látja el, ráadásul egységes protokoll szerint" Nem tudom, azért ezt nem hiszem el. Az európai országok általában jól szervezett mentőszolgálatokkal bírnak. Az USÁ-t hagyjuk, ott minden kaotikus, a mentés is. De mondjuk Németországban ne lenne állami finanszírozású, egységes mentőszolgálat? Mondjuk lehet, hogy szövetségi állami szintű, de akkor mondjuk a franciáknál. De mindegy is. Én is úgy látom, hogy elég jól szervezett a magyar mentőszolgálat, és a jövőben biztosan még javulnak az anyagi feltételek is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!