Rendhagyó Húsvétvasárnap Nógrádsápon

2020. április 12. 17:54

Szervezők maroknyi csapata vasárnap, a déli harangszót követően színes lufikból készített rózsafüzért engedett a magasba a faluközösség nevében Nógrádsápon.

2020. április 12. 17:54
Fotó: Facebook
Fotó: Facebook

A Cserhát lankái közt megbúvó kis faluban, Nógrádsápon idén rendhagyó módon emlékeztek meg Húsvétvasárnap a kereszténység legnagyobb ünnepéről. A koronavírus-járvány miatt az egész országban, így a település 14. században emelt gótikus templomában sem lehet nyilvános istentiszteletet tartani.

Lelkes helybéliek azonban úgy határoztak, hogy az emberek mindennapjait beárnyékoló pandémia idején szükség van arra, hogy Húsvétkor valamilyen módon egy kis ünnepet varázsoljanak minden nógrádsápi család életébe.

Szervezők maroknyi csapata ezért vasárnap, a déli harangszót követően színes lufikból készített rózsafüzért engedett a magasba a faluközösség nevében.

A magyar Himnusz, illetve katolikus egyházi énekek kíséretében a felhők közé emelkedő rózsafüzér alatt az otthonukban tartózkodó helyiek azért imádkoztak, hogy „a járvány mielőbb véget érjen, és soha többé ne legyen olyan szomorú Húsvétunk, mint most!” 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
még fokozza
2020. április 12. 18:32
A keresztények nem nyugszanak. Csodálkoznak, hogy üldözik őket. Egy állat is megeheti azt a veszélyes anyagot. Ezek tényleg meg akarják mérgezni a Földet. Valami bírságot ki kell vetni a katolikus templomra.
my fair lédig
2020. április 12. 18:18
Mondjuk, ez a lufieregetés nettó környezetszennyezés. A lufiműanyag majd vhol arrébb az erdőben lehullik. Nehezen fog lebomlani. Emiatt nem túl jó hír.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!