Digitális távoktatás – közeli emberi kapcsolatok

2020. április 07. 13:45

Gyorsan kellett átállniuk a pedagógusoknak és a szülőknek a digitális munkarendre. A távoktatással óriási feladat szakadt a nyakukba, de három hét után látszik: a gyerekek többsége éretten megértette az új rendet, a tanárok megtanulták az új feladatot, a szülők pedig helyt állnak a kiszélesedett szerepkörükben.

2020. április 07. 13:45

Sokaknak derült égből villámcsapás lehetett, amikor egy hónappal ezelőtt a járványhelyzet miatt elrendelték a távoktatás bevezetését. Az oktatási rendszer viszonylag jól vette az akadályt. Rengeteg szülő azonban az interneten kezdett kapkodva keresgélni az ismeretlen porgramok, alkalmazások után. Ezt a tömeges igényt érzékelve alakult meg egy netes fórum, az Online Otthonoktatás FB-csoport, ahol ma már 85 ezren osztják meg egymással tapasztalataikat, tudásukat, egymást tanácsokkal segítve.

Mik eddig a távoktatási tapasztalatok? Melyek azok a területek, ahol még segítségre van szükség? Hol tart a közös tanulásunk, a nagy digitális gyorstalpaló tanfolyam?

Vendégünk: Fülöp Hajnalka újságíró, az Online Otthonoktatás csoport alapítója.

Szerkesztőségünk azon dolgozik, hogy olvasóink a koronavírus-járvány ideje alatt is a legfrissebb, első kézből érkező információkat kaphassák meg minden témában. Ennek megfelelően a veszélyhelyzet ideje alatt a Mandiner Podcast vendégeit digitális formában keressük meg. A rendelkezésünkre álló eszközök fejlesztésén folyamatosan dolgozunk.

Műsorunk az alábbi felületeken érhető el:

Apple Podcast

Spotify

Soundcloud

Google Podcasts

Radiopublic

Breaker

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Apáczai
2020. április 07. 19:15
Nagyon nagy előnyben van Magyarország azáltal, hogy Kásler miniszter úr időben, már két évvel ezelőtt elindította a digitális oktatási rendszerek kimunkálását, és most valójában a majdnem kész rendszert kellett csak beüzemelni. Kiváló munkát végzett Czunyiné Bertalan Judit, a projekt irányító szervezője. Csak az volt rlhibázott, amikor digitális táblákkal halmozták el az iskolákat laptopok helyett. A kereskedelmi lobby most is rátelepedett a közoktatásra. Soha nem szabad engedni nekik, hiszen ők szolgáltatók kell legyenek, semmi több.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!