Bajban vannak az autósiskolák is

2020. április 08. 09:26

Továbbra is fizetniük kell az adókat és a járulékokat az autósiskoláknak és a gépjárművezető szakoktatóknak, bevételük viszont nincs, mert a vizsgáztatás szünetel.

2020. április 08. 09:26

Egyre nagyobb az elkeseredettség az autósiskolák és az oktatók körében is – írja az atv.hu. „A katás adó fizetés alól minket nem mentettek fel, tehát adóznom kell, dolgoznom nem szabad. Az oktatójárművek adóját is be kell fizetni erre az időszakra. Így nagy anyagi veszteség ér. Ez a probléma nem csak engem érint, hanem azokat is akik bizonytalan ideig nem dolgozhatnak” – számolt be a szerkesztőségnek egy autósoktató.

Nem egyedüli eset az övé. Rengeteg oktató és autósiskola is komoly bajba került, mivel a járvány miatt a Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont március 19-től felfüggesztette a járművezetők vizsgáit.

A diákok ráadásul nem csak a bizonytalan vizsgaidőpontok vagy a fertőzésveszély miatt kénytelenek félbehagyni a tanulást. Dekmár Tamás, a Dekmár Autósiskola tulajdonosa elmondta: mivel március 28-tól kijárási korlátozás van, csak az mehet ki az utcára, aki dolgozni vagy bevásárolni megy. Az oktató ugyan dolgozni menne, de a tanuló nem munkával töltené az idejét, tehát ő nem jöhetne el vezetni.

A kormány gazdasági mentőcsomagja pedig nem érinti sem az oktatókat sem az autósiskolákat, noha a bevételük gyakorlatilag nullára csökkent, tartalékuk pedig nincs Nemcsak a vállalkozás, de az oktatójármű utáni járulékokat is be kell fizetniük. A Szakoktatók Országos Érdekképviseleti Egyesülete levélben fordult a kormányhoz, amiben azt kérik, hogy a kedvezményeket terjesszék ki a járművezető-képzésre is.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Shenkyshem
2020. április 08. 13:35
Az autós iskolák, oktatók egy szarházi népség. Főleg az utóbbi években nagyon elszaladt velük a ló....többségük konkrétan tahó, de császárnak képzelik magukat.
Berecskereki
2020. április 08. 10:13
Tudtommal szüneteltein lehet a vállalkozást és akkor nem kell fizetni a katát.
Falfirka
2020. április 08. 10:03
tanultam vezetni: oktató félórával később jött. félórát autóztunk, majd leállított 45 percre, mert közben megnézte a nemrég született unokáját. majd autóztunk félórát és közölte, hogy vége, mert neki el kell mennie ügyet intézni. és ez így ment minden nap. aki szólni mert, az nem ment át a vizsgán. tehát pont leszarom őket!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!