A diákhitelt sem kell törleszteni az idén

2020. április 08. 15:44

A hallgatóknak semmilyen kérvényt nem kell benyújtaniuk, ha élni kívánnak a moratórium lehetőségével.

2020. április 08. 15:44

Rácz Zsófia a Facebook-oldalán adott videós tájékoztatást arról, hogy a diákhiteleket sem kell fizetni az év végéig. A fiatalokért felelős helyettes államtitkár Magyar Péterrel beszélgetett erről. A Diákhitel Központ Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a felfüggesztés automatikus, nem kell kérvényt benyújtani vagy nyilatkozatot tenni. Ha viszont valaki ez idő alatt is szeretne fizetni, akkor ezt minden további nélkül megteheti, az utalásokat előtörlesztésként számolják el.

A cégvezető ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy a szabad felhasználású Diákhitel1-nél van egy alacsony mértékű, 1,99 százalékos ügyleti kamat, amelyet a moratórium vége után ki kell fizetni, de a Diákhitel2 továbbra is teljesen kamatmentes.

Arról is beszélt Magyar Péter, hogy meghosszabbították a Diákhitel1 igénylési határidejét, ezzel a lehetőséggel már eddig is több százan éltek, s további lépéseken is gondolkodnak a kormány szakembereivel közösen.

A központ vezetője emlékeztetett arra, hogy a diákhitel sokkal kedvezőbb, mint a kereskedelmi bankok hitelei, hiszen egyik formája kamatmentes, a másiknak is alacsony a kamata, emellett nem kell hozzá önrész és nincs előbírálat, továbbá rugalmasak a törlesztési lehetőségei. Ráadásul családtámogatási kedvezmények is járnak mellé, ha például egy családban megszületik a második gyerek, akkor az édesanya diákhitelének a felét elengedik, a harmadik gyerek esetében pedig a teljeset.

(Mandiner)

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2020. április 09. 11:55
GYÖNYÖRŰ ÉS SZERETEREMÉLTÓ LÁNY EZ A RÁCZ ZSÓFI. OLYANNYIRA "AZ", HOGY SZINTE ODA SEM TUDOK FIGYELNI ARRA AMIT MOND, HANEM CSAK ARRA, HOGY Ő MILYEN SZÉP.. DE NEM BAJ LEGALÁBB BOSSZANTOM EZZEL A BALLIBEKET....
brabant89
2020. április 09. 07:31
Na, ez a fideszpicsa is előkerült?
mer-kell
2020. április 08. 20:37
Valahogy mindig az jár jobban, aki felelőtlenül költekezik. Ha történik valami, bármi, nem kell fizetni. Pedig én azért nem vettem fel hitelt, ne kerüljek bajba. most ülhetnék hitellel teli kastélyomba is.
monuskaroly
2020. április 08. 16:55
Hát Szilárdot én sem indítanám szépségversenyen, de most a női felhozatalra utaltam.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!