Schanda Tamás: Magyarországon nincs és nem is lesz áruhiány

2020. március 29. 20:23

Az elmúlt hetekben egyes boltokban lehetett látni üres polcokat, de ez csak azért volt, mert sokan „bespájzoltak” – fogalmazott az államtitkár.

2020. március 29. 20:23

Schanda Tamás, vasárnap este elmondta, az elmúlt hetekben egyes boltokban lehetett látni üres polcokat, de ez csak azért volt, mert sokan „bespájzoltak”, a szokásos mennyiség sokszorosát vásárolták meg, de a fuvarozók, kereskedők megfeszített munkájának köszönhetően sikerült pótolni ezt az árumennyiséget. Ebben a szektorban az ellátás biztonsága érdekében egyszerűsödtek bizonyos rendelkezések, így például a házhoz szállítás és a foglalkoztatás, az új munkaerő felvételének szabályai – fogalmazott az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára.

A kijárási korlátozással összhangban módosulnak a helyközi közlekedési menetrendek. A helyközi közszolgáltatók hétköznap a tanítási szünetben érvényes menetrend szerint közlekednek, szombaton és vasárnap pedig a szokásos hétvégi közlekedési rend lesz életben.

Az államtitkár arra kért mindenkit, hogy csak akkor használja a közösségi közlekedést, amikor feltétlenül szükséges, például munkába járáshoz. Az egészségügyi dolgozók ingyen utazhatnak a helyközi közösségi közlekedésben, a MÁV, a GYSEV és a Volán járatain, és a kormány arra kéri a polgármestereket, hogy a helyi közlekedésben is biztosítsanak hasonló kedvezményeket – tette hozzá.

(MTI)

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2020. március 29. 22:58
Értem én, hogy meg kell nyugtatni a jónépet, de a jövőre nézve ilyen kijelentések.. hát nem kéne.
Türelem
2020. március 29. 22:12
Tisztelt Államtitkár Úr! Minden elismerésem a megfeszített munkájukért. Nyilvánvalóan vannak fontossági sorrendek a válság kezelése terén, de javasolnám, hogy figyeljenek oda a látszólag kevesebb embert érintő problémára is. Alapvetően már sem az időseknek, sem a fiatalabbaknak nem lenne javasolt az áruházak, üzletek felkeresése. Új stratégiára lenne szükség, ami nem megy kormányzati beavatkozás, sürgős döntés nélkül. Hiába töltik fel a boltok polcait, ha igazából egyetlen egy vásárlónak sem tesz jót az adott kereskedelmi egység személyes felkeresése. Az Auchan és a Tesco becsődölt a házhoz szállítással, az Aldi és a Lidl el sem kezdte, de a CBA és a Príma, a Penny sem. Egyfelől ott lesz az árú bent a polcokon, másfelől az üzletbe való belépést minden korosztály számára tiltó, ellenjavalló indikáció. ne menjen a fiatal sem az üzletekbe, minden kereskedelmi egység szervezze meg a házhoz szállítást, napokon belüli kötelezettség mellett, aki nem tesz ennek eleget, be kell zárni. Miért veszélyeztetik a fiataljainkat? A másik, már írtam róla, Államtitkár Úr, legyen szíves intézkedni, hogy a különböző étel intoleranciákban érintett családok egyénre lebontva kötelezően kapjanak a napi életvitelükhöz szükséges alapanyagokat, így elsősorban gluténmentes élesztőt. legyen már végre ennek is felelőse a kormányban, mondjuk Ön. Az önkormányzatok legyenek kötelesek az orvosilag igazolt esetekben az érintett családokat ezekkel, térítés ellenében ellátni. Más. hallani arról, hogy az egyik önkormányzat segíti a rászorulókat a bevásárlásban is, a másik nem, csak az orvosságokat viszi helybe és biztosít napi háromszori étkezést. Hozzanak egyértelmű kormányhatározatot, hogy minden önkormányzat legyen köteles a rászorulóknak bevásárlással is segíteni. Az időseknek, egyedül élőknek, krónikus betegségük miatt karanténba kényszerültek esetében, természetesen nem ingyen. A járvány dinamikáját tekintve, erre hamarosan égető szükség lesz.
VESZ ÉSZ
2020. március 29. 21:34
Na ez is egy hazudozó fideszállat,de lehet,hogy nem tud mást tenni,mert aki a kormányba beakar kerülni annak gerinctelennek kell lennie.Na de ennyire azért még sem kellene megalázkodnia,ekkora hazugság után,hogyan néz majd az emberek szemébe,vagy csak a pénz számít ennek is?
még fokozza
2020. március 29. 21:11
Az időseknek ott kell lenni délig a boltba vagy hazamehetnek egy kicsit hamarabb?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!