Nem készül új NAT-ra a köznevelési államtitkár

2020. március 04. 08:18

Maruzsa Zoltán szerint eddig minden NAT bevezetését hasonló indulatok kísérték.

2020. március 04. 08:18

Az Emmi államtitkára a Hír TV Magyarország élőben című műsorában azt mondta kedden, utalva a piarista tanárok által elindított aláírásgyűjtésre, hogy nem tartja meglepőnek a felzúdulást, amit az újonnan bevezetett Nemzeti Alaptanterv váltott ki. „Nem volt még ez máshogy sosem, bármely NAT született az előző két évtizedben mindig hasonló indulatokat váltott ki, hiszen ez az oktatásnak az egyik alapdokumentuma. Ezek azok az irányelvek, melyekre azután a kerettantervek készülnek és nyilván ezt ilyenkor mindenki igyekszik használni meg persze kihasználni. Szóval nem meglepő, hogy ez így alakul, bár én abban bízom, hogy lassan mindenki elmondja a véleményét.”

Leszögezi azonban azt is, hogy nincs tervben a már bejelentett bevezetéstől való visszalépés a kormány részéről. „Új NAT-ra nem készülünk, a kerettantervek döntő többsége is megjelent, néhány szabály van, amin még dolgozunk és ezt követően, a mi magunk részéről már inkább a tankönyvírással szeretnénk foglalkozni.”

Arról is beszélt a műsorban, hogy a tananyagokból csak törölnek, nem adnak hozzá. „Mi azt állítjuk, hogy csökkent a tananyag, mások szerint nőtt. Mi biztosak vagyunk a csökkenésben, álláspontunk szerint a meglévő tankönyvek átdolgozására van csak szükség. Alapvetően nem hozzáírunk, hanem törlünk…rövidebbek lesznek a tankönyvek.”

(Mandiner)

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lististerc
2020. március 05. 20:02
Maruzsa Zoltán már megfordult minden jó állásban a közoktatás-irányítás területén. NSZFH,szakképzés stb. Néha benézhetne valahova tanítani is pár órát, elnézve a képét, sírva menekülne ki pl. a szakmunkástanulók (szakközépiskolások újabban) közül. No, ez a baj és a heti 1 nyelvtanóra érettségi előtt 11-12. évfolyamon.
JMoflicheque
2020. március 04. 12:08
A jelenlegi ellenzék biztosan nem alkalmas a politikára, a kormány pedig egyre inkább ugyanazt bizonyítja! Vissza a királyságot!!
Kanóc
2020. március 04. 11:30
Nem valószínű, hogy az a 10% fizuemelés nagyot lendítene már. Komoly -és szükségszerű - gesztus lett volna, ha az ennedik rendszerszintű változtatást nem kapkodják el és hagynak időt a pedagógusoknak az átállásra, tervezésre. De megint beleszartak. Csak remélni lehet, hogy ebből az újabb koki-sallerből nem születnek '22-ben ellenszavazatok nagy számban. De erre nincs sok esély. :-/
hegyivadász
2020. március 04. 11:04
Erre bizony én is így emlékszem. Olyan még nem volt, hogy osztatlan sikert aratott volna bármelyik NAT.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!