DK-s politikusok fenyegettek egészségügyi dolgozókat – jó cél érdekében

2020. március 05. 17:43

Idős néni leleteinek kiadására kényszerítette a dolgozókat a két óbudai képviselő.

2020. március 05. 17:43

Hazai Iván András alpolgármester és Rózsa László, az önkormányzat egészségügyi bizottságának elnöke rendelési időben rontott be az  óbudai tüdőszűrőbe, és fenyegette meg az ott dolgozókat – számol be a 24.hu. A DK-s politikusok verbális fenyegetésekkel egy idős nő leleteinek kiadására kényszerítették a tüdőszűrő munkatársait, mindezt a jogszabályi tiltás ellenére.

„Az esetről készült feljegyzés szerint az egészségügyi bizottság elnöke – vagyis Rózsa László – a tüdőszűrő állomáson dolgozókat bántó, etikátlan és elfogadhatatlan hangnemben utasította az orvosi lelet kiadására. A szakdolgozók az incidens miatt megzavart rendelés mielőbbi folytatása érdekében úgy döntöttek, hogy inkább kiadják a lelelet, ám ehhez a két politikus által aláírt papírt kértek. Végül mind Hazai, mind Rózsa aláírta a meghatalmazást a páciens helyett. A dolgozók még aznap elküldték az esetről szóló feljegyzést az intézményvezetőnek. A levélben azt kérdezték: van-e joga a politikai pozícióban lévő tisztségviselőnek munkaviszony megszüntetésével fenyegetnie a szabályosan eljáró dolgozókat, és a humánumra hivatkozva a jogszabályok figyelmen kívül hagyására utasítani őket” – írja a 24.hu a cikkében. A február 13-án történt esetet az önkormányzat sajtóosztálya „kellemetlen félreértésnek” nevezte, az ügy a képviselők bocsánatkérésével zárult.

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pandaka pygmaea
2020. március 05. 22:59
... írja a 24.hu a cikkében..."
Selamat
2020. március 05. 22:18
Na? Mégis kit lepett meg ennek a szemét bandának az AVH-s viselkedése? Ezek genetikailag ilyen förmedvények, legyenek akárhány évesek is. S ezekre magyar állampolgárok szavaztak. Önként. Nincs mese, szembe kell nézni azzal a jelenséggel, hogy az ÁVH-s uralkodási és gyilkolási ösztön még mindig ott bujkál a magyar emberek egy részében. Ez több mint ijesztő.
néhai Ch.Pilot
2020. március 05. 21:55
Buzipest tovább süllyed...
retsag
2020. március 05. 21:09
Micsoda szarházi, gusztustalan alakok ezek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!