A kormány felfüggeszti a börtönkártérítések kifizetését

2020. január 21. 11:17

A börtönbiznisz károsítja az államot, károsítja az igazságszolgáltatásba vetett közbizalmat, és sérti az emberek igazságérzetét – áll a közleményben.

2020. január 21. 11:17

Megjelent  a hivatalos kormányhatározat a börtönkártérítések kifizetésének felfüggesztéséről. A magyar kormány célja, hogy megállítsa a börtönbizniszt, amely mára több milliárdos pénzügyi iparággá vált. A börtönben ülő bűnözők, ügyvédjeik segítségével már 12 ezer pert indítottak a Magyar Állam ellen és 10 milliárd forintot pereltek ki a rossz börtönkörülményekre hivatkozva.

A kormány álláspontja szerint ez visszaélés az európai uniós és a magyar jogszabályokkal. A börtönbiznisz károsítja az államot, károsítja az igazságszolgáltatásba vetett közbizalmat, és sérti az emberek igazságérzetét. Hiszen a társadalom nem azért küldi a bűnözőket a börtönbe, hogy ott meggazdagodjanak és milliomosokká váljanak.

A kormány ezért úgy döntött, hogy azonnali hatállyal felfüggeszti a börtönkártérítések kifizetését, emellett az Igazságügyi Minisztérium felülvizsgálja a szabályozást. Fontos tudni, hogy Magyarországon 2010 óta folyamatosan nő a börtönférőhelyek száma, új börtönök épültek és börtönfejlesztések zajlanak.

(MTI OS)

Összesen 273 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cambchanglug
2020. január 22. 12:07
M︆︆︆︆o︆︆︆︆︆o︆︆X︆︆︆i︆︆︆︆.︆︆︆︆n︆︆︆︆e︆︆︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
certus
2020. január 21. 20:53
Talán feltűnhetett volna, hogy sem a zsúfoltságot, sem annak következményeit nem vitattam. Azzal kezdtem a megszólításodat, hogy igen is, meg nem is. Az is amit írtál, de más és több is. A mást, a többletet írtam le neked. Potyára. Innen jutottál el odáig, hogy taposnál.
certus
2020. január 21. 20:41
próbálj meg eltávolodni kicsit a problémától. Próbáljuk meg együtt. Arról szólt a történet, hogy ez meg ez történik, ez ne menjen így tovább. Az teljesen normális hogy ha kapsz egy új infót, akkor igyekszel beilleszteni a saját elképzelésedbe. Alighanem most is ez történt sok ember fejében. Ez nem baj, problémásnak azt látom, hogy a kialakult kép téves sokak fejében. Nyilván mindenkié az valamilyen mértékben hiszen mind elfogultak vagyunk, de nem mindegy a mérték. Ami pedig történik: jogalkotással keresnek megoldást a problémára, hogy ez a korábbi módon ne mehessen tovább. Addig amit lehet, nem fizetnek ki. Mert annak elviekben semmi akadálya hogy határidő lejárta előtt fizessenek, gyakorlatban is előfordul különböző gyakorisággal, ilyen most biztosan nem lesz. Az új szabályok megszületése után pedig az új szabályok szerint fognak eljárni. De sokan már péntek óta tudták, hogy a jogállam most már végleg összedől, és jön az anarchia. Oszt megint nem.
Palepoli
2020. január 21. 18:51
Akik támadják ezt az intézkedést, azok a bűnözőket pártolják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!