Vizsgálat: a bíróság is felelős a győri tragédiáért

2019. december 18. 10:57

Az Origo úgy értesült, hogy a bíróság annak ellenére engedte a gyermekeit megölő H. Gábor szabadon bocsátását, hogy nem készült „friss pszichológiai vizsgálat”.

2019. december 18. 10:57

Egy, a kormány elé került jelentés alapján a bíróság felelőssége merül fel a győri brutális családirtás ügyében – értesült az Origo. Ismeretes, Varga Judit igazságügyi miniszter a múlt heti gyerekgyilkosságok ügyében rendkívüli vizsgálatot rendelt el.

A portál birtokába jutott információk szerint kiderült, hogy ugyan a volt fogvatartott feltételes szabadságra bocsátásának törvényi akadálya nem volt, azonban a Szombathelyi Törvényszék jogerős végzésben annak ellenére engedélyezte a feltételes szabadságra bocsátást, hogy pártfogó felügyelője, valamint a BVOP nem javasolta azt.

Kiderült az is a portál szerint, hogy nem készült új pszichológiai szakvélemény a férfi ügyében, pedig a régiben az szerepelt, hogy a férfinak beszűkült tudatállapota volt.

Múlt héten brutális gyilkosság történt Győrben: egy apa megölte két gyerekét, majd saját magával is végzett. Később kiderült, ő volt az, aki korábban kalapáccsal támadta meg az őt éveken át lelkileg bántalmazó feleségét. Emiatt a bíróság 5 év fegyházbüntetésre ítélte, jó magaviselete miatt azonban pár hónapja szabadult. Időközben a hivatalok engedélyezték, hogy láthassa gyerekeit, ezért voltak nála a tragédia napján.

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2019. december 18. 19:43
Az! Olaszliszka, vörös iszap, 4-es metró,...
Greffiti
2019. december 18. 16:36
nem tetszettünk forradalmat csinálni. most isszuk a levét.
artfx
2019. december 18. 16:13
Leírtam már feljebb, a bírák átlagéletkora 45 év, 30 éve volt rendszerváltás, és 30 éves kora előtt senki nem lehet bíró. Ha a kommunista bírói kar mitoszát fenn akarod tartani, hajrá, de ahhoz erős logikai bukfencekre lesz szükséged. (hiszem, hogy neked amugy sikerülhet)
villogókékfog
2019. december 18. 15:19
Itt a legjobb alkalom (+ szeviép) tetőtől talpig kitakarítani a bíróságokat, de egy negyed bolsi féreg ne maradjon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!