Kun-Mediátor-ügy: elrendelték „Bróker Marcsi” bűnügyi felügyeletét

2019. december 10. 17:05

A vádlott ellen 767 rendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás, jogosulatlan pénzügyi tevékenység, kétrendbeli sikkasztás és számvitel rendje megsértésének bűntette miatt emeltek vádat.

2019. december 10. 17:05

Bűnügyi felügyelet alá, házi őrizetbe helyezték a Kun-Mediátor-ügy vádlottját a büntetőügy első fokú ítéletének megszületéséig – tájékoztatta a Szolnoki Törvényszék kedden az MTI-t. A döntés szerint a vádlott – aki Bróker Marcsiként híresült el – a bíróság által meghatározott ingatlanban köteles tartózkodni, naponta csupán két órára, a mindennapi élet szokásos szükségleteinek biztosítására és gyógykezelése céljából hagyhatja el. Köteles a mozgását nyomon követő technikai eszközt viselni, és a rendőrök is ellenőrzik majd a kényszerintézkedés végrehajtását – tették hozzá.

Emlékeztettek arra, hogy december 16-án megszűnik a vádlott letartóztatása. A büntetőeljárási törvény szerint ugyanis az, akivel szemben tíz évnél nem súlyosabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény miatt van folyamatban eljárás, legfeljebb három évig tartható letartóztatásban. Ezután szabadlábra kell helyezni vagy – ha a letartóztatás törvényi feltételei változatlanul fennállnak – el kell rendelni a bűnügyi felügyeletét – ismertették. A vádlott ellen a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség 767 rendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás, jogosulatlan pénzügyi tevékenység, kétrendbeli sikkasztás és számvitel rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat.

A kényszerintézkedést elrendelő végzést az ügyész, a vádlott és a védője is tudomásul vette, így az a kihirdetése napján véglegessé vált – olvasható a törvényszék közleményében. A vádirat szerint a karcagi asszony a budapesti székhelyű Kun-Mediátor Kft. képviselőjeként a cég 15 éves működése alatt 12 milliárd forintot meghaladó kárt okozott az ügyfeleknek. Cége nevében 1999 nyarától 2015 tavaszáig az átlagosnál jóval kedvezőbb haszonnal kínált kecsegtető befektetési lehetőséget, főként a Karcagon és környékén élőknek.

Tette mindezt úgy, hogy a Kun-Mediátornak nem volt engedélye ilyen tevékenységre. A befolyt pénzt saját és családja költségeire fordította, illetve – a jó üzletmenet látszatának fenntartásáért – az érintettek egy részének kifizetésére használta fel. „Bróker Marcsi” 2015 tavaszán eltűnt Magyarországról, végül mintegy másfél évvel később a közép-amerikai Belize-ben fogták el.

(MTI)

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menhetten
2019. december 10. 23:42
Egy összetrágyázott, másnaposan lehányt, faluvégi köpködővé silányult ez az ország, a maga összes intézményével, az egymással húgyként összefolyó hatalmi ágaival együtt. Kit érdekel? A lényeg, hogy ha a számok úgy lesznek – márpedig választások előtt miért ne lennének úgy – a teljhatalmú, gátlástalan tudatrepedés emeli a csirkefarhátügyi szemfényvesztést. Demokrácia, jogállam? Ne fárasszuk már egymást! A kaszinókapitalizmus (by Keynes) mai használatát Susan Strange angol közgazdász vezette be és konkretizálta. Megfogalmazása szerint a pénzvilág egy része sajátos globális kaszinóként működik, s ennek fő résztvevői, a bankok/pénzügyi intézetek nem a saját pénzükkel, hanem mások pénzével játszanak. Jut is eszembe rögtön: Vajna, Buda-Cash, Quaestor, Brókermarcsika és társaik, valamint a bennfentes információkkal üzérkedő fideszes minisztériumok/önkormányzatok.
AKissLaci
2019. december 10. 19:31
Szerintem zseniális. 767 rendbeli! Tyű! Ez Guiness-rekord is lehet. Tudom, hogy a DK-ban nincs üresedés, de nem lehetne belőle MSZP-elnök? Képzettsége megvan hozzá.
3M..
2019. december 10. 19:14
Kósa & Marcsi. Legalább Kósa most már meglátogathatja. Ha egyesítik a disznótelepet és a lopott milliárdokat, akkor az új családban, még új kisdedek is születhetnek. Szebb Jövőt!
kunfia2
2019. december 10. 18:56
"Dől a fideszes dominó Szolnok megyében. Az uniós pályázati pénzek maffiaszerű visszaosztása kapcsán több, a fideszes Boldog Istvánhoz köthető személyeket tartóztattak le, köztük a Szolnok megyei közgyűlés egyik fideszes politikusát is. De meddig úszhatja meg a börtönt egy kormánypárti parlamenti képviselő?"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!