ITM: Nagy összegű közlekedésfejlesztésbe kezd a kormány

2019. szeptember 25. 12:47

A közút- és vasúthálózat fejlesztésére ötezer milliárd forintot fordít a kormány 2024-ig – mondta Mosóczi László.

2019. szeptember 25. 12:47

Mintegy ötezer milliárd forintot fordít a kormány 2024-ig közúti és vasúti fejlesztésekre 2024-ig hazai és uniós forrásokból – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára szerdán Mohácson.

Mosóczi László a Baranyát és térségét érintő közlekedési fejlesztésekről tartott sajtótájékoztatón beszámolt róla: az utakkal kapcsolatos fejlesztésekre 2024-ig 3200 milliárd forint jut, az összeg több mint felét pedig a magyar gazdaság lendületes bővülésének köszönhetően hazai forrásokból finanszírozzák. E fejlesztések, mondta, 1000 kilométernyi új út megépítését teszik lehetővé.    

Hozzátette: a kormány célkitűzése, hogy 2023-ig a megyeszékhelyek, megyei jogú városok, kiemelt ipari parkok rendelkezzenek gyorsforgalmi bekötéssel.

(MTI)

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rotoxis
2019. szeptember 25. 14:24
Amíg az Ankara-Hamburg irány teljes forgalmát ráengedik az M0-ra és nem fejezik be a teljes budapesti körgyűrűt, minden más csak parasztvakitás
balbako_
2019. szeptember 25. 13:36
Már most látszanak a lepukkant eszközök helyett modern, kényelmes, minden igényt kielégítők állnak forgalomba. Tehát nemcsak majd lesz, hanem tovább folyik a korszerűsítés. Örömhír, hogy magyar buszok és nálunk gyártott vonatszerelvények kerülnek megvásárlásra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!