ITM: Már 310 ezer család kapott támogatást az Otthon Melege programban

2019. szeptember 19. 13:01

A 2014-ben indult programban csaknem 310 ezer háztartásban valósítottak meg energetikai korszerűsítést, amelyek összértéke elérte a 70 milliárd forintot.

2019. szeptember 19. 13:01

Indulása óta már 310 ezer család kapott támogatást az Otthon Melege programban, a program újabb kiírással folytatódik - tájékoztatott Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

Az államtitkár hozzátette: a program vissza nem térítendő támogatással ösztönzi a háztartások energetikai korszerűsítését, hozzájárul a családok rezsiterheinek csökkentéséhez.

A kormány döntéseivel segíti azt, hogy az embereknek kevesebbet kelljen fizetni rezsire. Ezt szolgálja az otthon melege program is. A 2014-ben indult programban csaknem 310 ezer háztartásban valósítottak meg energetikai korszerűsítést, összértéke elérte a 70 milliárd forintot. Ebből 36 milliárd forint a kormány által nyújtott vissza nem térítendő támogatás volt – tette hozzá.

(MTI)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogd a pénzt és kuss
2019. szeptember 19. 15:59
csak azt nem tudom miért a balfasz takszövökre bízzák ... olyanok az ügyintézők, mint a bajnai. semmihez sem értenek...ott sem voltak.
Berecskereki
2019. szeptember 19. 15:26
Az otthon melege programon túl volt a nyílászzárók cseréje, az épület külső szigetelése. Mindez nemcsak a rezsit költségeket csökkentett, hanem a klíma terhelést is. 2010 előtt milyen programok voltak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!