Újabb részletek derültek ki a Hableány balesetéről

2019. július 02. 20:25

A szállodahajónak érzékelnie kellett a Hableány közelségét.

2019. július 02. 20:25

A Hableány-tragédiát túlélő hét dél-koreai turistát is kihallgatta a rendőrség – írja az Index. A vallomások tartalmáról a hajóskapitány családjának ügyvédje számolt be.

„Volt olyan tanú, aki arról beszélt, hogy az ütközés előtt a Viking Sigyn utasaival még a szemkontaktusa is megvolt. Ezután két nagy lökést éreztek, de a második már teljesen befordította a kishajót a vízbe” – idézte a lap az ügyvédet. A vallomások szerint ezek után sokan már csak annyit éreztek, hogy a süllyedő hajó szívja le őket a víz alá, amikor pedig sikerült a felszínre jutniuk látták a víz alatt eltűnő fejeket.

Emellett kiderült, hogy a szállodahajónak érzékelnie kellett a Hableány közelségét, ugyanis annak a hívókódja jelzett a radaron. „Márpedig ha látta, jeleznie is kellett volna neki, hogy meg akarja előzni. Az előzést viszont csak akkor kezdhette volna meg, ha a Hableány kapitányától visszajelzést kapott” – fűzte hozzá az elhunyt matróz családjának jogi képviselője.

Ez nem történt meg, ugyanis a Viking Sigyn kormányállásának vészjelző rendszere másfél perccel az ütközés előtt hangjelzést adott le, hogy a másik hajó túl közel van. Erre senki sem reagált, amit onnan lehet tudni, hogy a Vikingen készültek hangfelvételek.

 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2019. július 03. 22:25
Várjuk Orbán, a Dél-Koreai elnök, a vikingek és a hableányok lemondását. Ezek után aztán de tényleg. Megbuktak mind, jól.
annamanna
2019. július 02. 22:12
"A dél-koreai turisták azt mesélték, hallották, ahogy koreaiul azt üvöltik nekik, hogy fogják meg a mentőkötelet, különben meghalnak!"
Gyéressy Károly
2019. július 02. 22:10
Megy az újságírói hülyeség tovább.
Az ajtónak támaszkodni tilos
2019. július 02. 20:47
Tehát bizonyítottan emberi mulasztás történt
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!