Ismét elrendelték a Viking Sigyn kapitányának letartóztatását

2019. július 31. 16:14

Fellebbeznek a döntés ellen – jelentette ki a gyanúsított ügyvédje.

2019. július 31. 16:14

Ismét elrendelte a dunai hajóbaleset ügyében a szállodahajó meggyanúsított ukrán kapitányának letartóztatását a Budai Központi Kerületi Bíróság – közölte a szerdai döntés után a gyanúsított védője, Tóth M. Gábor a bíróság épületében újságírókkal. 

Az ügyvéd elmondta: a bíróság a szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítás megnehezítésének, meghiúsításának veszélyére hivatkozva rendelte el védence letartóztatását 30 napra. 

Hozzátette: fellebbeznek a döntés ellen. 

Május 29-én a Hableány sétahajó a Margit híd közelében összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval és elsüllyedt. A Hableányon 33 koreai turista, valamint a kéttagú magyar személyzet utazott, és csak hét embert sikerült kimenteni közülük. A Budapesti Rendőr-főkapitányság az ügyben a vízi közlekedés halálos tömegszerencsétlenséget okozó gondatlan veszélyeztetése miatt indított eljárást. 

(MTI)

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mia szösz
2019. július 31. 21:30
"Az ügyvéd... hozzátette: fellebbeznek a döntés ellen." Az ügyvéd dolga az, hogy minden ok nélkül belekössön az ügyészség és a bíróság minden lépésébe. De amit most művel az ügyvéd, az már nevetséges. Minden józan jogérzékű ember elképedt, hogy a magyar bíróság egy piti összegű óvadék ellenében kiengedte. A dél-koreaiak különösen. Még hogy nem mulasztotta el a segítségnyújtást? amikor egy tucat hangfelvétel van a szállodahajó és a környékbeli hajók sikoltozó utasairól? Árral szemben mentek felfelé, sokkal hamarabb is megállhattak volna, nemcsak 800 m után, onnan vissza, azután megint otthagyták a helyszínt.
Vainamoinen
2019. július 31. 17:21
A magyar igazsagszolgaltatas szegyene, hogy bunosokat futni hagyja. Gyurcsanytol kezdve Biszkun keresztul a 2002 es 2010 ig garazdalkodo liberalbolsevik maffiakormanyig mind megusztak.
patkánynak sem nevezhető férgek
2019. július 31. 16:37
A közhangulat miatt is jó, hogy ha megint hűvösre kerül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!