Visszavásárolhatják lakásaikat a Nemzeti Eszközkezelő ügyfelei

2019. február 20. 09:44

Érdemes lesz a 32 ezer embernek válaszolnia a levélre, ugyanis nyártól háromszorosára emelkedik a bérleti díj.

2019. február 20. 09:44

Közleményt juttatott el a nemzeti vagyonért felelős tárca nélküli miniszter, amiben azt írta: az Országgyűlés korábbi döntésének értelmében visszavásárolhatják a bankok által elvett otthonukat a Nemzeti Eszközkezelő (NET Zrt.) ügyfelei.

Ezzel kapcsolatban közli azt is, hogy a NET Zrt. március 31-ig bezárólag minden érintettnek megküldi azt a tájékoztató levelet, amely személyre szólóan tartalmazza az adott ingatlanra vonatkozó kedvezményes visszavásárlás feltételeit. Az ügyfeleknek a kézhezvételtől számított 60 napon belül kell nyilatkozniuk arról, melyik konstrukciót választják.

Mintegy 32 ezer ügyfél dönthet úgy, hogy egy összegben, a NET Zrt. által meghatározott kedvezményes áron, vagy kedvezményes részletvétellel kíván újra tulajdonosává válni korábbi otthonának – ismerteti a közlemény, amiben felhívják a figyelmet, hogy mindenképpen nyilatkozzanak a tájékoztató átvételét követő 60 napon belül.

Azt kihangsúlyozzák: azok, akik semmilyen nyilatkozatot nem küldenek vissza a megadott határidőig, a visszavásárlás lehetőségét elveszítik, és a jelenleg fizetett bérleti díjuk 2019. július 1-től a háromszorosára emelkedik. Jó hír viszont, hogy az eljárási és adminisztrációs költségeket az állam magára vállalja.

(MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!